Kansallismaisemaan pimeästi tehtyä loma-asuntoa uhkaa purku: poikkeamislupahakemus tehtiin vasta, kun mökki oli jo valmis

Lapinlahden Väisälänmäellä Onkiveden rantaan ilman lupia rakennetun loma-asunnon kohtalo on todennäköisesti rakennuksen purku.

Lapinlahden rakennustarkastaja esittää ympäristölautakunnalle, että Lapinlahden kunta ei puolla poikkeamislupahakemusta.

Rakentaja teki poikkeamislupahakemuksen vasta sen jälkeen, kun mökki oli jo valmis ja asia paljastui rakennustarkastajalle.

1,5-kerroksisen mökin kerrosala on 34 neliötä. Paikka sijaitsee Väisälänmäen kansallismaiseman alueella, joka on merkitty maakuntakaavassa maiseman vaalimisen kannalta valtakunnallisesti tai maakunnallisesti tärkeäksi alueeksi.

Alueella on voimassa Onkiveden ja Nerkoonjärven rantaosayleiskaava, ja rakentaminen olisi vaatinut poikkeusluvan, josta päättää Pohjois-Savon ely-keskus. Lapinlahden kunta antaa oman lausuntonsa ely-keskukselle. Rakennustarkastajan mukaan rakennukset on purettava tai vietävä muualle, jos poikkeuslupaa ei tule.

Kunta ei puolla poikkeuslupaa, sillä rantavyöhykkeelle rakentaminen haittaa yleiskaavan toteutumista eikä kaava salli loma-asumista.

Luvattomasta rakentamisesta on myös tehty tutkintapyyntö poliisille.

Rakentaja perusteli rakentamista muun muassa sillä, että hän toivoo lomanviettopaikkaa syntymäkotinsa läheltä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Sairauslomalta askel kerrallaan palaileva al-Taee myöntää virheen painavan edelleen: Minun ei olisi pitänyt salata

Professori ei usko täysin itsestään kulkevien ajoneuvojen tulemiseen - "Liian vaikea tehtävä Suomenkin vaativissa olosuhteissa"

Seksismistä syytetty Sofia Belórfin asianajaja vertasi IL:ssä sanavalintojaan Jeesuksen vertauksiin – "Kuulijat ovat niin yksinkertaisia"

Liikemies Niko Ranta-ahon epäillään saaneen huume- ja dopingrikoksilla arviolta neljän miljoonan euron rikoshyödyn – kiistää kaikki epäillyt rikokset

Sähköisen elintestamentin on tehnyt yli puoli miljoonaa suomalaista – Pohjois-Savossa luovuttajia enemmän kuin muualla Suomessa

Kesän lämpöennätyksiä hätyytellään loppuviikosta – helteitä luvassa ainakin kuun loppuun asti

Ravustuskausi käynnistyi sunnuntaina – Rutto tappaa edelleen saksiniekkoja

Toista tuhatta sikaa kuoli ja yhtä monta altistui savulle – Nurmon sikalapalon syyksi epäillään ilmanvaihtolaitetta

Rottasotaa käydään jo älylaitteiden avulla – Tieto rotista kulkee netin kautta

Uutisanalyysi: Jatkuvan koulutuksen eväät luodaan jo kotona. Miljoona suomalaista uuden ammatin edessä. Miten se tehdään?

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.