Kansan silmissä Suomessa on kuusi oikeistopuoluetta

Kunnallisalan kehittämissäätiön kyselyn perusteella suomalaiset luokittelevat kuusi eduskuntapuoluetta tai -ryhmittymää oikeistolaisiksi. Keskusta-oikeistoon sijoitetaan kaksi puoluetta ja vasemmistoon kolme.

Vastaajien mielestä kokoomus ja Liike Nyt -ryhmittymä ovat selvimmin oikealla. Oikealle sijoitetaan myös RKP, perussuomalaiset, kristillisdemokraatit ja siniset. Vasemmistoliitto, SDP ja vihreät luokiteltiin vasemmistopuolueiksi, keskusta ja tähtiliike keskusta-oikeistoon.

Tähtiliikkeen sijainti poliittisella kartalle oli monelle vielä epäselvä, sillä lähes puolet ei osannut sijoittaa sitä kartalle ollenkaan. Myös Liike Nyt oli monelle vaikeasti sijoitettava.

Puolueiden kannattajat arvioivat omat puolueensa suurin piirtein samoin kuin muut vastaajat. Pieniä eroja kuitenkin löytyi. Perussuomalaisten kannattajista kaksi viidestä sijoitti puolueensa oikeistoon, koko väestöstä yli puolet.

Samankaltainen ero näkyi vihreiden kohdalla. Kannattajista kaksi viidestä sijoitti puolueen vasemmistoon, kun koko väestöstä tätä mieltä oli joka toinen.

Keskustan kannattajat taas arvioivat puolueen piirun verran vasemmistolaisemmaksi kuin itsensä.

Tutkimuksen toteutti Kantar TNS, ja siihen haastateltiin helmikuun alussa yli 1  100:aa ihmistä. Virhemarginaali on suurimmillaan vajaat kolme prosenttiyksikköä suuntaansa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Suomessakin on varauduttu poliittiseen väkivaltaan – Päivi Nergin mukaan pieniinkään ilmiöihin ei saa suhtautua leikiten: "Suomi ei ole lintukoto"

Pyöräilijä menehtyi törmäyksessä auton kanssa – kolme autoa ohitti pyöräilijää, kun turma sattui

Venäläisaluksen epäillään loukanneen Suomen ilmatilaa Porvoon edustalla

Omaa terveydentilaa halutaan seurata älylaitteilla – tulevaisuudessa tietoja voitaisiin hyödyntää myös terveydenhuollossa

Antti Rinne sai EU-parlamentilta monta vaatimusta: Näihin visaisiin ongelmiin Suomen toivotaan puuttuvan

Poliitikot kiukuttavat suomalaisia, mutta suurin osa ei osaa nimetä ketään "vihaa" herättävää henkilöä

Suomen aluevesissä lepää yli tuhat hylkyä, joiden ympäristöriskiä selvitetään – puhki ruostuvat alukset saattavat levittää öljyä ja elohopeaa Itämereen

Yksi kuoli nokkakolarissa Oulun Kiimingissä

Antti Rinne esittelee tänään Euroopan parlamentissa Suomen tavoitteita puheenjohtajakaudelle

Suomalaiset päivittävät innokkaasti osaamistaan työelämässä – suurin osa myös valmis kouluttautumaan uudestaan, jos he jäisivät työttömiksi

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.