Kansanedustaja ihmettelee Sipilä-kohua: "Pitäisi avaruudesta pudota hoitamaan näitä tehtäviä"

Keskustan ensimmäisen kauden kansanedustaja Petri Honkonen Saarijärveltä ihmettelee pääministeri Juha Sipilän (kesk.) ympärille syntynyttä Terrafame-kohua.

– Se on kumma aika tämä, kun ministerillä ei saisi olla sukulaisia eikä oikeastaan perhettäkään eikä kavereita eikä mitään verkostoja. Eikä tehtävän hoidon aikaankaan saisi oikeastaan olla kenenkään ihmisen kanssa tekemisissä. Siis oikeastaan pitäisi avaruudesta pudota hoitamaan näitä tehtäviä, Honkonen kirjoittaa Facebook-sivullaan.

Honkosen päivitys on poikinut joukon kommentteja. Osa kommentoijista ihmettelee Honkosen tekstiä.

– Uskotko Petri tosiaan, että pääministeri Sipilä ei tiedä lastensa ja lähisukulaisten yrityksistä mitään? Jos näin on, pitää olla tosipahat välit lapsiinsa. Vai tietääkö sinun vanhempasi mitään sinun tekemisistä tulemisista? Minä kyllä tiedän omien tyttöjen työpaikat ja olemiset, miten menee mitä kuuluu, viikoittain, kirjoittaa Eemil Lahdenvesi.

Osa taas on Honkosen kanssa samoilla linjoilla.

– Olet ihan oikeassa Petri. Kylläpä taas jaksetaan mediassa jauhaa siitä, kuinka kansanedustajat nostavat isoa palkkaa ja hoitaa hyvät kaupat sukulaistensa firmoille... Kysymys tuon kaltaisissa kommenteissa ei ole kyllä mistään muusta kun siitä, että omaa pahaa oloa puretaan haukkumalla muita – suostumatta itse katsomaan peiliin ja katsomaan ihan itseään silmästä silmään... joskos olis asennemuutoksen paikka? Naurettavaa, kirjoittaa Elina Pusaa.

Kohu liittyy Katera Steel -yhtiöön, joka on saanut noin puolen miljoonan euron tilauksen Talvivaaran kaivosta pyörittävältä Terrafamelta. Katera Steelin pääomistajat ovat Sipilän serkkuja ja enoja, ja Sipilän lapsilleen kolme vuotta sitten siirtämä sijoitusyhtiö omistaa yhtiöstä viisi prosenttia. Pari viikkoa sitten hallituksen talouspoliittinen ministerivaliokunta päätti varata Terrafame Groupin lisäpääomitukseen sata miljoonaa euroa. Kuvio on herättänyt kysymyksen, onko Sipilä ollut jäävi käsittelemään Terrafameen liittyviä asioita.

Sipilä sukulaistensa konepajaomistuksesta: Minulla on puhdas omatunto

Rehn Ylellä: Sipilällä ei ole jääviysongelmaa Terrafamessa