Kansanedustaja kummasteli turhaan tien puuttumista

Valtatie 23:n parannustöiden jatkaminen Varkauden ja Viinijärven välillä ei näy hallituksen viimeviikkoisessa väylien kunnostuspaketissa. Ei sen pitänytkään, kertoo Petri Keränen, Pohjois-Savon ely-keskuksen liikenne- ja infrastruktuuri -vastuualueen johtaja.

Savo-Karjalan vaalipiirin kansanedustaja Riitta Myller (sd.) lähetti maanantaina julkisuuteen tiedotteen, jossa kertoo, että VT 23:n puuttuminen listalta oli hänelle suuri järkytys.

– Sosiaalidemokraatit neuvottelivat viime kaudella kahtena vuonna peräkkäin eduskunnassa yhteensä 12 miljoonaa, jolla tien peruskunnostus aloitettiin. Joudutaanko kunnostus nyt lopettamaan kesken, Myller kysyy.

Keräsen mukaan kyse on eri asioista.

– Korjausvelkapaketti on puhtaasti olemassa olevien rakenteiden korjaamista. Kyse on käytännössä kunnossapidosta.

– Varkaus-Viinijärvi on kehittämishanke, jossa tehdään aivan uutta. Se ei ole ollut millään tavoin edes tyrkyllä pakettiin.

Parhaillaan tehdään seitsemän miljoonan euron osahankkeessa ohituskaistoja Kypäräjärven kohdalle noin 40 kilometriä Varkaudesta Joensuuhun päin.

Koko tiehankkeen kustannusarvio on noin 53 miljoonaa euroa. Jatkorahoituksesta ei ole tietoa, mutta tähän pakettiin sitä ei olisi ollut mitenkään mahdollista saada, Petri Keränen sanoo.

Vt 23:n edellä Itä-Suomen maakunnissa yhteisesti sovitussa tiehankkeiden listassa on Viitostien perusparantaminen Mikkelin ja Juvan välillä. Kustannusarvio on noin 110 miljoonaa.