Kansanedustajaksi ehdolla yhä enemmän naisia

Naisten osuus kansanedustajaehdokkaista näyttää olevan hienoisessa nousussa verrattuna edellisvaaleihin. STT:n keräämien tietojen perusteella suurimmissa puolueissa on nimeämättä enää muutamia ehdokkaita.

Vaalipiiriuudistuksen myötä asetettavien ehdokkaiden maksimimäärä puoluetta kohti laskee Manner-Suomessa 238:sta 216:een.

Naisten osuutta ehdokkaissa näyttäisi kasvattavan kovimmin SDP, jonka 205 nimetystä ehdokkaasta naisia on 101. Kokoomuksenkin tähän mennessä asettamista ehdokkaista naisia on hieman suurempi osuus kuin koko ehdokasmäärästä edellisvaaleissa.

Mielipidemittausten kärkipaikkaa pitävä keskusta ja viime vaalien yllättäjä perussuomalaiset luottavat miesehdokkaiden vetovoimaan. Molemmat ovat nimenneet jo päälle 120 miesehdokasta, joten naisten määrä jää molemmille alle sadan vaikka kaikki loput paikat täytettäisiin naisilla.

Eduskunnasta jättäytyy pois kolmisenkymmentä nykyistä kansanedustajaa, mutta ehdokaslistoilla on suurin piirtein saman verran joko eduskunnasta luopuneita tai pudonneita entisiä kansanedustajia.

Eduskuntavaalien ehdokasasettelu päättyy 10. maaliskuuta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.