"Kansanedustajat eivät voi vaieta seksuaalisesta häirinnästä" – SDP vaatii häirinnästä eduskuntakeskustelua

Suurin oppositiopuolue SDP vaatii, että eduskunnan suuressa salissa pitää järjestää keskustelu seksuaalisesta häirinnästä.

–  Kun koko Suomi puhuu asiasta, kansanedustajat ja eduskunta eivät voi vaieta siitä, sanoo SDP:n kansanedustaja, presidenttiehdokas Tuula Haatainen.

Sosiaalisesta mediasta liikkeelle lähtenyt #metoo-kampanja on nostanut seksuaalisen häirinnän otsikoihin kotimaassa ja maailmalla, mutta Suomen politiikassa asia ei ole noussut puheenaiheiden kärkeen.

–  Nyt on tullut aika, että poliittiset päättäjät ottavat asian esille ja alkavat tehdä töitä sen eteen, että seksuaalinen häirintä saadaan kitkettyä yhteiskunnastamme, SDP vaatii aloitteessaan.

Haatainen katsoo, että keskeisten poliitikkojen, kuten ministerien, kansanedustajien ja puolueiden puheenjohtajien pitää ottaa kantaa häirintää vastaan.

–  Keskeinen asia tässä on se, että tehdään selväksi, että tämä ei ole oikein, vaan se on raukkamaista käyttäytymistä, jos toista painostetaan ja harrastetaan seksuaalista häirintää, sanoo Haatainen STT:lle.

Haataisen mukaan myös presidenttiehdokkaiden suunnalla aiheesta on oltu "hämmästyttävän hiljaa".

 

"Heikentää turvallisuudentunnetta"

 

SDP ehdottaa, että eduskunnan suuressa salissa järjestetään ajankohtaiskeskustelu seksuaalisesta häirinnästä. Keskustelualoitteeseen on jo saatu allekirjoittajia myös muista puolueista, Haatainen kertoo.

Demarien presidenttiehdokkaan mukaan kyse on suuresta rakenteellisesta tasa-arvo-ongelmasta, josta vaikeneminen pitää lopettaa.

–  (Tällainen ilmiö) heikentää ihmisten turvallisuudentunnetta ja elämänlaatua sekä vaikeuttaa työssä toimimista ja opiskelua.

Haatainen heittää palloa seksuaalisen häirinnän kitkemisestä myös hallituspuolueille eli keskustalle, kokoomukselle ja sinisille.

–  Hallituksen pitäisi miettiä toimenpiteitä, millä tavalla ja miten tästä jatketaan.

Tuula Haatainen suitsisi sote-ulkoistuksia: "Pääministeri voisi etsiä ratkaisua yhdessä Meri-Lapin päättäjien kanssa"