Kansanedustajat kiittelivät päätöstä: Ylä-Savosta päässee kohta taas päiväseltään junalla Helsinkiin

Savolaiset keskustan kansanedustajat kiittelivät päätöstä kaukoliikenteen junavuorojen parantamisesta. Kansanedustajien mukaan aamujuna Kajaanista ja Iisalmesta Helsinkiin ja iltajuna takaisinpäin aloittanee jälleen liikennöinnin maaliskuun 2018 lopussa, kun LVM:n ja VR:n välisen uuden sopimuksen mukainen liikenne alkaisi.

Parannukset ostoliikenteeseen toteutettaisiin junaliikenteen palvelutason parantamiseen esitetyllä 2 miljoonan euron lisämäärärahalla. Eduskunnan on vielä hyväksyttävä määräraha talousarvioon.

Kansanedustaja ja VR:n hallintoneuvoston jäsen Elsi Katainen (kesk.) kiittää tiedotteessa liikenne- ja viestintäministeri Anne Berneriä päätöksestä, jonka myötä tulevina vuosina aamu- ja iltavuorot ovat palaamassa Savon radalla ulottuen Ylä-Savoon ja Kainuuseen. Vuorot poistuivat edellisellä vaalikaudella vuonna 2015.

- Vuorotarjonta on oleellinen osa palvelutasoa. Junavuorot vaikuttavat ihmisten arkeen ja työntekoon sekä alueen elinvoimaan ja elinkeinoelämään. Päivän matka Helsinkiin junalla on ollut Ylä-Savosta sula mahdottomuus pari vuotta. Tämä päätös mahdollistaa jälleen sen. Iso kiitos ministeri Bernerille siitä, että hän on kuullut alueemme vahvan ja yhtenäisen viestin, Katainen kiittelee.

Myös kansanedustaja Seppo Kääriäinen (kesk.) pitää päätöstä myönteisenä.

- Alueen ihmisten, kuntien ja yritysten toivomusta on kuultu, sanoo Kääriäinen tiedotteessa.

Kansanedustaja Hannakaisa Heikkinen (kesk.) on niin ikään tyytyväinen päätökseen.

-Tämä on hieno päätös yläsavolaisille ja kainuulaisille työ- ja vapaa-ajanmatkustajille.  Näin tuetaan merkittävästi Ylä-Savon ja Kainuun saavutettavuutta raiteita pitkin, iloitsee Heikkinen tiedotteessa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisärahoitusta raideliikenteeseen: yhteydet paranemassa Kuopion, Iisalmen ja Kajaanin välillä