Kansanedustajien avustajat vapaalle kampanjan ajaksi

Kansanedustajien avustajia kehotetaan lomalle tai palkattomalle vapaalle oman vaalikampanjointinsa ajaksi. Eduskunnan hallinto-osaston antaman ohjeen mukaan avustaja ei voi käyttää työaikaansa omaan vaalikampanjaansa syksyn kunnallisvaaleissa.

Avustajajärjestön puheenjohtaja Sirkku Salminen on ohjeesta pöyristynyt. Hänestä avustajat ymmärtävät ilman neuvojakin, että omaa kampanjaa käydään vapaa-ajalla eikä työaikana.

Arviolta kymmeniä kansanedustajien avustajia on ehdokkaana lokakuun vaaleissa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Pahin punkkiaika on nyt: Jaana, 57, joutui viikoksi sairaalaan puutiaisen purtua kesäpaikalla Savossa – "Tuntui kuin päähän olisi isketty isoa rautanaulaa"

Taloyhtiöissä alkaa nyt yhtiökokousten rumba, joka voi muuttua koronalingoksi – "Kokouspaikaksi ei sovi pieni harrastetila"

Asuntokauppaan putkahtanut uusi koronaehto askarruttaa – voiko myyjä jäädä asumaan asuntoon ja maksaa vain juoksevat kulut?

Ensimmäiset koululaiset aloittavat kouluvuotensa tänään, viimeiset ensi maanantaina

Poliisi: Miehen epäillään heittäneen koiran alas parvekkeelta, epäilty löydettiin autosta räjähteen kanssa

Syyttäjän mukaan United Brotherhoodin johtaja löi häntä arvostellutta jäsentä miekalla päähän, koska jäsen oli arvostellut johtamista

Turun terrori-iskun sankarille luetaan syytteet vahingonkorvaushuijauksesta – on myöntänyt yrittäneensä saada oikeudettomia korvauksia

Otkes: Imatran turmakoneen lentoonlähtönopeus oli liian hidas

Riskimaista tuleville matkustajille tulossa pakkotestaukset ja -karanteenit –riskimaihin on matkustettu suositeltua laajemmin

Skopjesta Turkuun tulleessa koneessa oli 24 koronatartunnan saanutta – koronatestaukset Helsinki-Vantaalla aloitettu

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.