Kansanlähetyspäivät sujuivat lupsakkaassa tunnelmassa

Kansanlähetyspäivillä Pieksämäellä kävi viikonvaihteessa noin 6000 henkeä. Suurin yksittäinen tapahtuma oli lauantain missioilta, jossa kuulijoita oli 1 700. Tilaisuuden jälkeen noin 60 koulutettua sielunhoitajaa, järjestön ja seurakunnan työntekijää antoivat sielunhoitoa sitä toivoville.

–Rukouspalvelu kesti kolmisen tuntia tilaisuuden ohjelmaosuuden jälkeen. Sielunhoidon tarve on valtavan suuri. Ihmisillä haluavat jakaa murheitaan ja saada esirukousta, evankelista Matti Kari kertoo.

Lauantain koko perheen lähetysjuhlassa oli paljon eri-ikäistä väkeä ja iloinen tunnelma. Kansa lauloi, leikki ja taputti tahtia reippaasti. Viikonlopun tunnelma oli savolaisittain lupsakka.

Kansanlähetyspäivät Pieksämäellä huipentuivat sunnuntaina Valon lähettiläät -juhlaan, jossa Kuopion piispa Jari Jolkkonen siunasi kuusi uutta lähetystyöntekijää tehtäviinsä sekä yksitoista lähetystyöntekijää uudelle työkaudelle.

Sekä piispa Jolkkonen että lähetysjohtaja Tuovinen jakoivat puheissaan yhteisen huolen suomalaisten vieraantumisesta kristillisistä arvoista. Molemmat muistuttivat evankelioimistyön merkityksestä tämän kehityssuunnan katkaisemiseksi.

Juhlilla oli sekä vakiokävijöitä että ensikertalaisia Helsinkiä ja Pohjois-Suomea myöten. Eniten kiitosta ohjelmassa sai raamattuopetus, jota kehuivat nuoret aikuiset ja vanhemmat ihmiset kirkkokuntaan katsomatta. Evankelis-luterilaisen kirkon jäsenten lisäksi mukana oli väkeä myös vapaista suunnista sekä kuulijoina että käytännön vastuunkantajina.

Musiikki jakoi tänäkin vuonna mielipiteitä. Iäkkäämmät ihmiset kokivat musiikin liian nuorekkaaksi ja kaipasivat enemmän virsiä. Nuorten arvion mukaan musiikki taas olisi sopinut paremmin ikäihmisille.

Käytännön järjestelyt onnistuivat palautteiden mukaan hyvin, tosin ruokailu ei sujunut ilman jonotusta. Erityiskiitosta sai keskiaasialainen ruokakoju, jossa kansa pääsi maistelemaan "lähetyskentän makua". Myös lähetysnäyttely sai paljon kiitosta.

Ensimmäistä kertaa Kansanlähetyspäivillä ollut iäkäs rouva ihasteli näyttelyä ja sen kierrettyään tajunneensa miten laajaa Kansanlähetyksen työ on.

Ohjelman lomassa ihmiset seurustelivat, tekivät ostoksia, söivät muurinpohjalettuja, makkaraa ja jäätelöä. Viikonlopun sää oli suosiollinen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.