Kanta-Hämeen sairaanhoitopiiri välttyi TEO:n sakolta

Kanta-Hämeen sairaanhoitopiiri on onnistunut purkamaan liian pitkät hoitojonot, eikä joudu maksamaan sitä uhannutta 500 000 euron sakkoa.

Terveydenhuollon oikeusturvakeskus TEO uhkasi maaliskuussa kolmea sairaanhoitopiiriä sakoilla, jos ne eivät saa kesäkuun loppuun mennessä lyhennettyä hoitojonojaan lain edellyttämälle tasolle. Lain mukaan potilaan on päästävä tarpeelliseksi todettuun erikoissairaanhoitoon kuudessa kuukaudessa.

TEO:n mukaan Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin jonojen purkaminen onnistui hyvin.

Piirin oman ilmoituksen mukaan kesäkuun lopussa ei ollut yhtään potilasta, joka olisi joutunut jonottamaan hoitoa yli puoli vuotta. Vielä viime joulukuussa yli kuusi kuukautta hoitoa odottaneita oli 562.

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin ja Kainuun maakunta-kuntayhtymän mahdollisista uhkasakoista TEO antaa päätöksensä syksyllä.

Stakesin mukaan erikoissairaanhoitoon jonottaneiden määrä on vähentynyt merkittävästi koko maassa vuoden 2008 aikana. Huhtikuun lopussa noin seitsemän prosenttia hoitoon jonottavista potilaista joutui odottamaan yli puoli vuotta.

Uusimmat

Kotimaa

Hallitusneuvottelijat vaitonaisia omaisuuden myynnistä: "Eri kausilla toimitaan eri tavoin, se on se periaate"

Valtion omaisuutta on pantu lihoiksi jo aiemmin miljardien edestä – Tuloja on käytetty hankkeisiin ja yleisiin menoihin

Ylen mittaus: Kokoomus eurovaaleissa suosituin puolue, vihreät ja perussuomalaiset kisaavat kakkossijasta

Nuoret stressaavat alavalintaa ja iso osa pitää välivuoden – yliopiston suosio säilyy, mutta moni uskoo, että pelkkä koulutus ei takaa töitä

Rahavääntö jatkuu hallitusneuvotteluissa, seuraavaksi aletaan karsia työryhmissä tehtyjä ehdotuksia

Kesäsää katoaa, lämpö putoaa alle ajankohdan keskiarvon

Britanniassa ja Hollannissa äänestetään jo tänään EU-vaaleissa – tuloksia ei ole luvassa ennen sunnuntaita, jolloin suurin osa jäsenmaista äänestää

Ylöjärvellä syttynyt hallipalo näkyi liekkimerenä Tampereen keskustaan saakka

Lastensuojeluyksikössä Mänttä-Vilppulassa syttyi tulipalo, ohjaaja sai pelastettua kaikki lapset ulos –  "Evakuointi onnistui häneltä todella hyvin", palomestari kehuu

Ehdokkuusveivauksista ja kotoisista hallitusneuvotteluista raavittiin kipinää MTV:n EU-vaalitentissä

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.