Karannutta vankia ei ole tavoitettu

Mikkelin vankilasta karanneesta virolaisesta 39-vuotiaasta miehestä ei ollut tullut poliisille havaintoja sunnuntai-iltaan mennessä. Etelä-Savon poliisin mukaan miestä etsittiin sekä lauantaina että sunnuntaina, mutta tuloksetta.

Mies pakeni varhain lauantain vastaisena yönä Mikkelin vankilan uudesta osasta, josta ei ollut kukaan paennut aiemmin. Vankilan uusi puoli valmistui viime maaliskuussa.

Mies sai rikottua ikkunan rakenteita niin, että pääsi avaamaan ikkunaan. Hän hyppäsi ulos pihalle ja kiipesi ja hyppi muurin kohokuvioita pitkin muurin yli.

Vartijat näkivät vangin paon valvontakameroista, mutta miehen pako ikkunasta kesti vain noin 20 sekuntia, joten vartijat eivät ehtineet tavoittamaan häntä enää pihalta.

Tutkintavankeudessa tuomiotaan odottaneella miehellä oli pakohetkellä aamuyöllä yllään vain T-paita ja pitkät housut, mutta ei ulkovaatteita.

Poliisilla ei ole tietoa, minne mies on hakeutunut. Pelkästään ulkona hän ei pärjää etsimättä lisää vaatteita ja muuta suojaa. Omaisuusrikoksista epäiltyä vankia ei pidetä vaarallisena sivullisille.

Poliisi pyytää mahdollisia havaintoja vankikarkurista hätänumeroon 112.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Vankilan uuden osan piti olla murtovarma

Mies karkasi Mikkelin vankilasta

Uusimmat

Kotimaa

Elinikään vaikuttavat geenit, ympäristötekijät sekä sattuma

Vuonna 2015 tulleista turvapaikanhakijoista yli 9 000 voi nyt hakea lupaa jäädä Suomeen pysyvästi – afganistanilainen Mojtaba Asghari haluaa Suomen kansalaisuuden

Maahanmuuttovirasto ei tutki turvapaikka-asiaa jatkohakemuksissa yhtä laajasti kuin ensimmäisellä kerralla – syynissä ovat kuitenkin rikokset ja kotimaahan matkustelu

Kansa soisi kunta-alan hoitajille ja siivoojille palkankorotuksen

Kuohuntaa herättänyt sinikettujen lastaus ei edennyt – "Näyttää siltä, että kuljetus on tältä päivältä peruuntunut"

Finnairin työntekijä avasi parkissa olleen lentokoneen oven ja putosi vajaat neljä metriä – vastaavia onnettomuuksia ei ole tapahtunut aiemmin Suomessa

Lapsenlapsi taivutti pienituloiset isovanhemmat ottamaan lainaa tutuilta ja pelasi rahat – koko kolmikolle 1,5 vuotta ehdollista vankeutta

Niikko selvitti Kiina-yhteyksiään ulkoasiainvaliokunnalle – kokoomuksen Virolainen tyytyväinen vastauksiin

Kelaan saapuu yhä Postin lakon viivästyttämiä hakemuksia

Työministeri Haatainen: Työllisyystoimien valmistelu on hyvässä vauhdissa

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.