Karannutta vankia ei ole tavoitettu

Mikkelin vankilasta karanneesta virolaisesta 39-vuotiaasta miehestä ei ollut tullut poliisille havaintoja sunnuntai-iltaan mennessä. Etelä-Savon poliisin mukaan miestä etsittiin sekä lauantaina että sunnuntaina, mutta tuloksetta.

Mies pakeni varhain lauantain vastaisena yönä Mikkelin vankilan uudesta osasta, josta ei ollut kukaan paennut aiemmin. Vankilan uusi puoli valmistui viime maaliskuussa.

Mies sai rikottua ikkunan rakenteita niin, että pääsi avaamaan ikkunaan. Hän hyppäsi ulos pihalle ja kiipesi ja hyppi muurin kohokuvioita pitkin muurin yli.

Vartijat näkivät vangin paon valvontakameroista, mutta miehen pako ikkunasta kesti vain noin 20 sekuntia, joten vartijat eivät ehtineet tavoittamaan häntä enää pihalta.

Tutkintavankeudessa tuomiotaan odottaneella miehellä oli pakohetkellä aamuyöllä yllään vain T-paita ja pitkät housut, mutta ei ulkovaatteita.

Poliisilla ei ole tietoa, minne mies on hakeutunut. Pelkästään ulkona hän ei pärjää etsimättä lisää vaatteita ja muuta suojaa. Omaisuusrikoksista epäiltyä vankia ei pidetä vaarallisena sivullisille.

Poliisi pyytää mahdollisia havaintoja vankikarkurista hätänumeroon 112.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Vankilan uuden osan piti olla murtovarma

Mies karkasi Mikkelin vankilasta