Karjalan lennoston komentaja vaihtuu - isoja muutoksia kenraalikuntaan

Valtioneuvosto esittää tasavallan presidentin hyväksyttäväksi isoja muutoksia Suomen kenraalien virkoihin ja tehtävämääräyksiin.

Karjalan lennoston komentajaa, eversti Jari Mikkosta esitetään kenraalin virkaan ja Ilmavoimien esikunnan esikuntapäälliköksi. Mikkonen ei ehtinyt olla kauan Karjalan lennostossa Siilinjärven Rissalassa, sillä hänet nimettiin lennoston komentajaksi syksystä 2015.

Myös Ilmavoimien komentaja on vaihtumassa. Prikaatinkenraali Sampo Eskelistä esitetään määrättäväksi uudeksi Ilmavoimien komentajaksi ensi kesäkuusta alkaen.

Myös maavoimien komentaja on vaihtumassa, kun tehtävään esitetään määrättäväksi kenraalimajuri Petri Hulkko, joka myös nimettäisiin kenraalin virkaan.

Ilmavoimien nykyistä komentajaa, kenraalimajuri Kim Jäämerta esitetään määrättäväksi Puolustusvoimien strategiapäälliköksi.

Ilmavoimien operaatiopäällikköä, eversti Pasi Jokista esitetään kenraalin virkaan ja pääesikunnan valmiuspäälliköksi. Pääesikunnan nykyistä valmiuspäällikköä, prikaatikenraali Markku Myllykangasta esitetään määrättäväksi maavoimien esikunnan esikuntapäälliköksi.

Myös Kainuun prikaatin komentaja on nopeasti vaihtumassa. Prikaatinkenraali Vesa Virtasta esitetään pääesikunnan suunnittelupäälliköksi. Hänkin aloitti Kainuun prikaatin komentajana vasta 2015.

Puolustusvoimien strategiapäällikköä, kenraaliluutnantti Timo Kivistä esitetään pääesikunnan päälliköksi.

Lisäksi Puolustusvoimien logistiikkalaitoksen johtajaa, kenraalimajuri Timo Rotosta esitetään kenraaliksi.

Valtioneuvosto hyväksyi puolustusministeriön esitykset yleisistunnossaan torstaina. Seuraavaksi ne menevät esittelyyn tasavallan presidentille.

Uudet tehtävämääräykset tulisivat voimaan pääosin joko 1.6. tai 1.8. virasta riippuen.

Esimiehetkin olivat ylpeitä Hornet-lentäjän Suhoi-kuvasta - lennoston työnä on olla valmiina taivaalle

Uusi komentaja kantaa huolta lentotunneista ja liikuntatilasta