Poliisi löysi ison ammattimaisen kannabiskasvattamon

Poliisi on löytänyt Tervon haja-asutusalueelta, läheltä Karttulaa, suuren kannabiskasvattamon, jonka toimintaa poliisi kuvailee ammattimaiseksi. Kiinteistön tiloista on takavarikoitu lähes 400 kannabiskasvia sekä lisäksi myös huumeina käytettäviä sieniä.

Tervolaisesta talosta löytynyt kannabiskasvattamo on kasvimäärältään yksi suurimpia Savossa ilmitulleita viime vuosina.

Kannabiskasvattamo sijaitsi haja-asutusalueella olevan omakotitalon kellarikerroksessa muutaman kilometrin päässä Karttulan keskustasta.

Asuinrakennuksen huonetiloihin oli rakennettu ammattimainen kasvattamo, jossa oli muun muassa kattoon asennetut kiskot ja niissä liikkuvat moottoroidut suurtehovalaisimet.

Poliisin mukaan huomattavan suuren kannabiskasvattamon satoa ehdittiin myös tuottaa ja myydä eteenpäin ennen kuin poliisi löysi paikan ja teki sinne kotietsinnän.

Sillä hetkellä tiloista löytyi eri huoneista kaikkiaan 371 eri kasvatusvaiheissa ollut kannabiskasvia sekä kahdeksan kuivamassa ollutta, kukintovaiheen kasvia. Poliisin mukaan kasveista olisi ollut saatavissa vajaa kymmenen kiloa marihuanaa.

Lisäksi rakennuksen yläkerroksissa oli kasvatustilaa huumeina käytettäville sienille. Sieniä löytyi rakennuksesta myös jo kuivatusvaiheesta.

Poliisi löysi kasvattamon kotietsinnällä viime syksynä. Takavarikkoa ei ole aiemmin kerrottu julki, koska se liittyi laajempaan huumerikostutkintaan Kuopion seudulla.

Pääepäilty on edelleen vangittuna asian takia.

Laajan asiakokonaisuuden käsittely alkoi torstaina Pohjois-Savon käräjäoikeudessa, jossa vyyhtiä eri haaroineen käsitellään koko helmikuun ajan.

Törkeiden huumausainerikosten määrässä raju kasvu - 100%

Mies myi ja tarjoili ekstaasia ja kokaiinia Kuopion ravintoloissa

Poliisi iski Tor-verkon huumekauppaan - 12 epäiltyä kiinni Kuopiossa