Katainen: Halla-ahon käsitys oikeuslaitoksesta yllätti

Pääministeri Jyrki Katainen (kok.) ei halua puuttua kansanedustaja Jussi Halla-ahon (ps.) tilanteeseen ennen eduskunnan keskustelua.

Katainen sanoi hämmästyneensä Halla-ahon näkemyksestä, jonka mukaan oikeuden päätös on vain joidenkin yksilöiden henkilökohtainen näkemys.

- Meillä on Suomessa oikeusjärjestelmä, jossa tuomarit tekevät päätöksiä, joskus äänestävät ja joskus päättävät yksimielisesti. Sitä järjestelmää pitää kunnioittaa, vaikka itse asiasta olisi eri mieltä, Katainen sanoi suomalaistoimittajille Berliinissä.

Korkeimman oikeuden päätös Halla-ahon kirjoittelusta oli yksimielinen.

- Tämänkaltaisia puheenvuoroja ei kyllä odottaisi. Ne ovat aika yllättäviä itse asiassa. Mutta nyt on hyvä, että eduskunta käy sisäisesti tämän keskustelun.

Eduskunnan puhemiesneuvosto käsittelee huomenna Halla-ahon asemaa hallintovaliokunnan puheenjohtajana.

Halla-aho sai viime perjantaina korkeimmasta oikeudesta tuomion uskonrauhan rikkomisesta ja kiihottamisesta kansanryhmää vastaan. Halla-ahon mukaan tuomio on muutaman ihmisen henkilökohtainen tulkinta.

Soini ei kommentoi Halla-ahon KKO-heittoa

Uusimmat

Kotimaa

Niinistö pitää hallituksen ulko- ja turvallisuuspoliittisia linjauksia merkityksellisinä, mutta ei uusina – "EU:n roolia globaaleissa kysymyksissä pitäisi kasvattaa Suomen puheenjohtajakaudella"

Vantaan miekkamies löi useita kertoja rollaattorilla liikkunutta miestä – poliisi tutkii murhan yrityksenä

Näkökulma: Keskustan ja vihreiden järkiavioliitossa kipinät sinkoilevat heti papin aamenen jälkeen

Europarlamentaarikko Silvia Modig ilmoitti Facebookissa menneensä naimisiin

Pääesikunta vaatii Ilmavoimilta lisäselvityksiä Lapinmajan käytöstä

Kolme karhukolaria neljässä päivässä Pohjois-Karjalassa

Helpottunut lehmä vedettiin ylös lietealtaasta kolmen metrin syvyydestä Ruokolahdella – nosto-operaatiossa traktori ja lähes 10 miestä

Kaikkien kuntien tietoturvassa olisi parantamisen varaa – Lahteen kohdistuneessa kyberhyökkäyksessä tuhat tietokonetta saastui

Neuvostovankeja kohdeltiin maatiloilla yleensä hyvin, tiukat ohjeet eivät uponneet isäntäperheisiin – Tutkimukseen haastateltujen jatkosodan ajan lasten mukaan vankien kanssa syntyi usein ystävyys

Monet perheet kokevat vauvan normaalinkin yöheräilyn ongelmaksi – "Normaali on usein paljon odotettua huonompaa kuin vanhemmat luulevat"

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.