Katainen: Neuvotteluissa tuumaustauko

Pääministeri Jyrki Kataisen (kok.) mukaan työmarkkinaneuvotteluissa otetaan nyt tuumaustauko. Hallitus tapaa osapuolet uudelleen perjantaiaamuna.

- Katsotaan, voidaanko tässä vielä jollakin järjestäytyneellä, koordinoidulla tavalla edetä, Katainen sanoi tavattuaan työmarkkinoiden keskusjärjestöjen johtajat iltapäivällä.

Tapaamiseen myös osallistunut valtiovarainministeri Jutta Urpilainen (sd.) sanoi, että hallituksella on kokemusta hallitusneuvotteluista, että tuumaustauko tuottaa tulosta.

- Täytyy muistaa, että hallitus voi olla omin toimin mukana vain silloin, jos työmarkkinaratkaisu on kattava, Urpilainen korosti.

Keskitetystä työmarkkinaratkaisusta käydyt neuvottelut päättyivät tuloksettomina eilen.

Työnantajien EK:n toimitusjohtaja Mikko Pukkinen sanoi tapaamiseen mennessään, että nyt haetaan uutta tulokulmaa. Hänen mukaansa pitää olla kykyä työmarkkina- ja talouspolitiikan yhteensovittamiseen.

Pukkisen mukaan nyt on tosi kyseessä, kun neuvotteluja käydään pääministerin johdolla. Hän huomautti, että kariutuneissa neuvotteluissa hallituksen vastaantuloa ei vielä päästy avaamaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.