Katseet kohti taivasta - revontulet voivat näkyä ihan etelässäkin

Ensi kannattaa tähyillä taivaalle, sillä revontulet näkyvät mahdollisesti illan ja yön aikana aivan Suomen eteläosia myöten.

Ilmatieteen laitoksen avaruussääennusteen mukaan todennäköisyys nähdä revontulia Lappia etelämpänä on tänään, yöllä ja huomenna kohtalainen.

Aurinkotuulessa oli eilen lyhytaikainen tihentymä, mutta varsinainen massapurkaus saavutti maan vasta yöllä.

- Vaikka geomagneettisen myrskyn tasoa ei saavutettukaan nähtiin revontulia Suomessa etelärannikkoa myöten. Aurinkotuulen nopeus on vähitellen kasvamassa tavanomaisista lukemista ja sen vuoksi revontulia voi olla mahdollista nähdä myös tulevina vuorokausina. Kun nopean ja hitaan aurinkotuulen raja on ohitettu revontulien todennäköisyys saattaa hieman laskea 2-3 vuorokauden jaksolla, Ilmatieteen laitos kertoo nettisivuillaan.

Tarkemman ennusteen revontulista voi katsoa Ilmatieteen laitoksen ylläpitämältä Auroras now! -sivustolta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Sairauslomalta askel kerrallaan palaileva al-Taee myöntää virheen painavan edelleen: Minun ei olisi pitänyt salata

Professori ei usko täysin itsestään kulkevien ajoneuvojen tulemiseen - "Liian vaikea tehtävä Suomenkin vaativissa olosuhteissa"

Seksismistä syytetty Sofia Belórfin asianajaja vertasi IL:ssä sanavalintojaan Jeesuksen vertauksiin – "Kuulijat ovat niin yksinkertaisia"

Liikemies Niko Ranta-ahon epäillään saaneen huume- ja dopingrikoksilla arviolta neljän miljoonan euron rikoshyödyn – kiistää kaikki epäillyt rikokset

Sähköisen elintestamentin on tehnyt yli puoli miljoonaa suomalaista – Pohjois-Savossa luovuttajia enemmän kuin muualla Suomessa

Kesän lämpöennätyksiä hätyytellään loppuviikosta – helteitä luvassa ainakin kuun loppuun asti

Ravustuskausi käynnistyi sunnuntaina – Rutto tappaa edelleen saksiniekkoja

Toista tuhatta sikaa kuoli ja yhtä monta altistui savulle – Nurmon sikalapalon syyksi epäillään ilmanvaihtolaitetta

Rottasotaa käydään jo älylaitteiden avulla – Tieto rotista kulkee netin kautta

Uutisanalyysi: Jatkuvan koulutuksen eväät luodaan jo kotona. Miljoona suomalaista uuden ammatin edessä. Miten se tehdään?

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.