Kauhavan lentosotakoulu myytiin pohjalaisyrittäjille

Useiden pohjalaisyrittäjien perustama LSK Business Park Oy on ostanut koko Kauhavan Lentosotakoulun ja Kokkolan asevarikon. Puolustusvoimat on lopettanut toimintansa alueella.

Kauppa sisältää lentokentän ja molemmilla alueilla olevat kiinteistöt sekä maa-alueita yhteensä lähes 500 hehtaaria. Alueet siirtyvät uudelle omistajalle ensi vuoden alusta.

Myyjinä kaupassa olivat Senaatti-kiinteistöt ja Finavia Oyj. Finavia luopuu kaupan yhteydessä lentoaseman ylläpitämisestä Kauhavalla. Uusi omistaja jatkaa jo aloitettua lentotoimintaselvitystä. Tavoitteena on kansainvälinen lentoliikenteeseen liittyvä toiminta.

LSK Business Parkin osakkaina on Pohjanmaan ja Etelä-Pohjanmaan alueelta useita merkittäviä yrittäjiä.

Uusimmat

Kotimaa

7 000 asukkaan kaupunki sai kaksi kansanedustajaa, 54000 asukkaan kaupunki ei yhtään – "Nyt meillä on suorat yhteydet Arkadianmäelle"

Väitös: Rekkakuskien työ on täynnä "rytmihäiriöitä" ja ristiriitaisia odotuksia

Lähijunia kohtaan on virinnyt uutta kiinnostusta – pullonkaulana rataverkon tukkoisuus

Oulun laajan hyväksikäyttö- ja raiskausepäilyn ensimmäinen käräjäkäsittely alkaa tänään

Eduskunta aloittelee uutta vaalikautta – kansanedustajien valtakirjat tarkastetaan tänään

Yhden teepaidan valmistaminen kuluttaa saman verran vettä kuin ihminen juo 2,5 vuodessa: "Avaa vaatekaappisi ovi, ja aloita syvähenkinen mietiskely omista kulutustottumuksistasi"

Kotkassa syttyi palo Finexin 1  500 neliön teollisuushallissa – palo saatu toimitusjohtajan mukaan sammutettua

Eduskunta aloittaa työnsä tiistaina uudella kokoonpanolla

Jenni Passi haluaa välttämättä lapsen, jolla on Facebookin perustajan Mark Zuckerbergin geenit – kirjailija Jussi Lehmusvesi paljastaa, miksi

Munkki tarvitsee rekkakuormallisen huumorintajua, joten Isä Nasari joutuu kiusaukseen aina kun hän näkee tekstin: "Munkin tekee mieli kahvia"

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.