Kaukoliikenteessä ja takseissa ei ruuhkaa aamulla – autoilijoille malttia iltapäivällä

Linja-autojen kaukoliikenteessä ei näyttänyt syntyvän aamulla merkittävää matkustajaruuhkaa. Onnibus ja Pohjolan liikenne kertoivat, että liki kaikille niitten bussivuoroille oli vielä aamuseitsemän jälkeen saatavilla matkalippuja.

Onnibusin päivän 140 lähdöstä vain yksi oli aamulla loppuunmyyty, kertoi yrityksen toimitusjohtaja Lauri Helke. Osaan Onnibusin lähdöistä oli kuitenkin lisätty toinen bussi.

– Normaalia hiljaisemman tiistaina sijasta liikenne muistuttaa nyt normaalia vilkkaampaa perjantaita, Helke sanoi.

Pohjolan liikenne oli sekin varautunut lisäkapasiteetilla, mutta toimitusjohtaja Heikki Alanko arvioi aamulla, että lisäbusseja ei tarvinne ottaa käyttöön.

 

Liikenne vilkkainta iltapäivällä

Onnibusin reiteistä vilkkaimmalta näytti aamulla Helsingin, Kouvolan ja Lappeenrannan välinen yhteys. Pohjolan liikenteen busseista matkustajia oli runsaasti Helsingin ja Turun välillä sekä reitillä Helsinki–Kuopio–Kajaani.

Alanko arvioi, että veturimiesten lakkopäivän tieliikenteen ruuhkahuippu osuu iltapäivälle kello 15:n ja 17:n välille.

Helken mukaan suomalaiset näyttäisivät saaneen hyvin tietoa siitä, että junat eivät kulje tänään. Tästä kertoo hänen mukaansa sekin, että moni matkustaja osti matkalipun tiistain busseihin jo viime torstaina.

Alanko muistutti, että myös henkilöautolla tänään matkaavilta kaivataan malttia ja rauhallisuutta, koska maanteillä on normaalia enemmän liikennettä.

 

Takseja saa myös hyvin – Savossa jopa tavallista hiljaisempaa

Pääkaupunkiseudulla toimivista taksiyhtiöistä kerrotaan, että takseja oli vielä seitsemän jälkeen aamulla hyvin tarjolla.

Taksi Helsingin toimitusjohtajan Jari Kantosen mukaan ennakkotilaukset saatiin purettua, eikä taksin saamisessa ollut hänen mukaansa aamutuimaan ongelmaa. Lähitaksin toimitusjohtaja Juha Pentikäisen mukaan tilanne oli hieman ennen puolta seitsemää aamulla rauhallinen ja takseja oli hyvin vapaana. 

Savon Taksidatan toimitusjohtaja Jarmo Immonen kertoo, että taksikyydeissä on ollut jopa pientä vähenemistä VR:n mielenilmauksen takia. Koska junat eivät kulje, ei takseille tule kyydityksiä kotoa juna-asemalle. Pohjois-Savossa ei myöskään kuljeta töihin juurikaan junalla, vaan ne ovat pitkiä matkoja varten. Immonen arvioi, että moni on perunut matkantekonsa kokonaan tai siirtänyt toiselle päivälle, joten kyydityksiä busseihinkaan ei ole paljoa.

– Meillä on ollut ihan rauhallinen aamu, Immonen kuvailee.

 

Lentokentälle suuntaavat bussit täynnä Helsingissä

Helsingin liikennevirastosta kerrotaan, että tilanne tien päällä oli pääkaupunkiseudulla noin puoli kahdeksan aikaan aamulla vielä aikalailla normaalin arkiaamun kaltainen. Viraston mukaan paikoin liikennettä oli jopa normaalia arkiaamua vähemmän.

– Seuraamme nyt, ovatko ihmiset päättäneet lähteä normaalia myöhempään liikkeelle välttääkseen ruuhkan. Tänään ennen varsinaista ruuhka-aikaa oli hieman normaalia enemmän liikennettä, virastosta kerrotaan.

Helsingin Seudun Liikenteen (HSL) päällikköpäivystäjä Petri Saaren mukaan bussit ovat sen sijaan alkaneet täyttyä. Päällikköpäivystäjä kertoi puoli kahdeksan jälkeen aamulla, että etenkin lentokentälle suuntaavista busseista on tullut ilmoituksia, että bussi on täynnä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Lasten tuominen turvapaikkaleireiltä tuo omat haasteensa – Migrin mukaan Suomessa on hyvä valmius

Tuuli voimistumassa osassa maata vaarallisen voimakkaaksi, puita kaatunut ja sähköjä katkennut, merivesi nousee lähes kaikilla merialueilla

Vihreiden puolueaktiivit kaipaavat hallitukselta ilmastotoimia: "Ainakin päätökset turpeesta pitäisi saada aikaan"

Presidentti Niinistö ohjeisti seuraajaehdokkaitaan – Tutkija: "Täsmällinen opastus siihen, miten ulkopoliittista keskustelua pitää käydä"

Kaahari ei olisi antanut piikkimaton häiritä pakomatkaansa, mutta tyhjentyneet renkaat olivat eri mieltä

"Erittäin hyvä, että noin toimittiin", kommentoi presidentti Niinistö Ykkösaamussa Haaviston al-Hol-toimista aloitettua esitutkintaa

Mitä tehdä, kun nenä vuotaa tai kasvot punoittavat teatterissa, kampaajalla tai pukukopissa?

Sahojen työtaistelutoimet yritetään saada päätökseen – mekaanisen metsäteollisuuden työriitaan annettu sovintoesitys

Sisäministeri Ohisalo: Välimeren alueelta otettavia turvapaikanhakijoita pyritään auttamaan mahdollisimman nopeasti

Kelan puhelinpalvelusta kanteluita eduskunnan oikeusasiamiehelle – Palvelu edelleen ruuhkautunut eikä loppua näy

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.