Kauneusbisneksen villit kuviot halutaan kuriin

Puutteellisen lainsäädännön takia tehokkaita kosmeettisia hoitoja voidaan tehdä Suomessa myös ilman koulutusta ja jopa lääkärin käyttöön tarkoitetuilla laitteilla. Esimerkiksi tatuointiliikkeessä voidaan poistaa laserilla tatuointeja ja kauneushoitolassa tehdä hampaiden valkaisuja ja pistoshoitoja.

Ihotautien ja allergologian erikoislääkärin, Ihoakatemian ylilääkärin Marge Uibun mukaan esteettisiä hoitoja antavien toimijoiden koulutus on lain säädännön puutteiden takia kirjavaa.

–Esimerkiksi Ranskassa kosmetologit eivät saa käyttää lääketieteellisiä laitteita ja tarvikkeita, maallikoista puhumattakaan. Jos maallikko käyttää niitä, se ei tarkoita, että hänestä olisi tullut lääkäri, vaan se on turvallisuusriski, Uibu toteaa Karjalaiselle.

Alan villistä tilanteesta ja julkisen säätelyn puutteesta on huolissaan myös Suomen kosmetologien yhdistys.

Yhteydenottoja kentältä saanut Valvira on jättänyt ministeriölle aloitteen esteettisiä hoitoja koskevan lainsäädännön selvittämisestä. Myös EU:n laajuinen kauneudenhoitopalvelujen standardi on valmisteilla. Sitä valmisteleva ryhmä pitää kokoustaan tällä viikolla Helsingissä Suomen isännöimänä.

Aiheesta lisää tiistain Savon Sanomien terveyssivulla.

 

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Kohuttu ajokorttitietopalvelu avataan vihdoin uudelleen – tarjolla on vain näitä tietoja

Keskusta haluaa syntyvyyden laskusta "säästyneet" lapsilisät korotuksina nykyisiin lisiin – eduskunnan ajankohtaiskeskusteluun lapsimyönteisestä politiikasta saatiin kytkettyä myös koulun joulujuhlat ja Postin palkat

EU:ta kuohuttanut nimikiista yritetään taputella pikkumuutoksella: Eurooppalaisen elämäntavan suojeleminen muuttuu edistämiseksi

Poliisi epäilee, että "Husu" Hussein on joutunut jo pitkään vainotuksi – kaupunginvaltuutetulle lähetettiin elokuussa hirttoköysi ja uhkauskirje

KRP epäilee: Uusnatsijärjestö Pohjoismaisen vastarintaliikkeen toimintaa jatketaan uudella nimellä

Suomalaiset luottavat tieteelliseen tietoon, kertoo Tiedebarometri

Merimies-Unionin Zitting ei usko valtakunnansovittelijan edellytyksiin ratkaista postilakkoa: "Noviisi, amatööri"

Tukes: Lähes puolessa testatuista tatuointi- ja kestopigmenttiväreistä löytyi terveydelle vaarallisia aineita

Asiantuntija ei kannata lentoveroa – Hänellä on tiedossa parempi ratkaisu

Sähköautojen latausmahdollisuuksia lisäävä lakiluonnos saa kovaa kritiikkiä lausunnonantajilta – "Latauspisteiden ylimitoitettu rakentaminen ei lisää sähköautojen määrää Suomessa"

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.