Kauppojen aukioloneuvottelut jatkuvat alkuviikosta

Hallituspuolueet jatkavat alkuviikosta neuvottelujaan kauppojen aukioloista. Työministeri Tarja Cronberg (vihr.) arvioi, että neuvottelujen tuloksista päästään kertomaan keskiviikkona tai torstaina.

Cronberg sanoi iltapäivällä STT:lle, että hallituspuolueet ovat jo yksimielisiä päälinjoista kauppojen sunnuntaiaukiolon vapauttamiseksi. Aamulehdelle antamassaan haastattelussa hän myös totesi, että erikoiskauppoja koskevassa kiistassa on löytynyt ratkaisu, jonka Cronberg uskoo tyydyttävän kaikkia.

Hämmennystä aiheutti kuitenkin se, että vielä eilisiltana Cronberg sanoi STT:lle ettei sunnuntaiaukioloajoista ole vielä yksimielisyyttä ja teoriassa uusi liikeaikalaki voi jopa kaatua vaikka se ei todennäköistä olekaan.

Alkuviikon neuvotteluihin on valmisteltu ehdotuksia, joita hallitus käy läpi. Keskustelujen pohjana on käytetty kaupan alan työnantajien ja työntekijöiden keskinäistä sopimusta.

Sopimuksen mukaan kaupat saisivat olla läpi vuoden auki sunnuntaisin kello 12-18 juhlapyhiä lukuun ottamatta. Alle 400 neliön liikkeet saisivat tehdä kauppaa vapaasti vaikka kellon ympäri.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.