Kauppojen kylmäaltaita voidaan valvoa etänä

Elintarviketurvallisuutta valvovat viranomaiset pääsevät jatkossa käsiksi kauppojen omavalvontatietoihin netin kautta. Päivittäistavarakauppayhdistyksen ylläpitämään tietopankkiin kerätään tietoja esimerkiksi kylmäaltaiden lämpötiloista.

Uuden palvelun tarkoitus on helpottaa esimerkiksi kunnan terveystarkastajien työtä ja tehdä siitä myös kustannustehokkaampaa. Nykyisin kaupat joutuvat itse maksamaan tarkastusten kulut.

Perinteisiä tarkastuksia ei olla lopettamassa, mutta jatkossa ne voidaan suunnata kauppoihin, jotka kirjaavat omavalvontatietojaan muita heikommin.

Uusimmat

Kotimaa

Perussuomalaisten Halla-aho ei irtisanoudu vanhoista blogikirjoituksistaan – "osa tyhmiä ja harkitsemattomia, osassa edelleen pointti"

Partio on kasvattanut jäsenmääräänsä 10  000:lla viidessä vuodessa – retkeily on edelleen nuorten mieleen, vaikkei partio pelkkää eränkäyntiä olekaan

Sää jatkuu lämpimänä – "Kuivuus taitaa jatkua monta päivää"

"Kevätjää on todella petollinen" – lämmin huhtikuu haurastuttaa jäitä vauhdilla ympäri Suomen

Ruohikkopalovaroitukset saattavat sammuttaa pääsiäiskokot heti alkuunsa – Seurasaaressa roihunnee kaksi kokkoa, Pohjanmaalla kokot jäänevät polttamatta

Kolme vai seitsemän viikossa? Kananmunien maksimimäärästä on erimielisyyttä, mutta itselle terveellisen määrän selvittäminen ei ole mahdotonta

Pappi matkasi kuolemaantuomitun rinnalla vankilasta teloituslavalle asti

Pääsiäisvaellus Via Crucis kerää jälleen tuhansien yleisön Helsinkiin

Poliisi epäilee: 50-vuotias mies ajoi mökkitiellä juovuksissa törmäten puuhun ja kiveen

Vaikkojoella kuljetaan pian läskipyörillä ja sup-laudoilla: Kaavi perustamassa uuden pyöräily- ja melontareitistön

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.