Kaupunginhallitus puoltaa Kanervan jatkoa valtuustossa

Turun kaupunginhallitus puoltaa kaupunginjohtaja Aleksi Randellin (kok.) esitystä Ilkka Kanervan (kok.) jatkosta valtuustossa. Randellin mukaan Helsingin käräjäoikeuden tuomio ei anna aihetta Kanervan erottamiselle. Randell antoi tänään kaupunginhallitukselle esityksen, jossa Kanervan tilanne merkittäisiin vain tiedoksi. Kaupunginhallitus hyväksyi esityksen yksimielisesti. Päätös annetaan tiedoksi kaupunginvaltuustolle, joka päättää Kanervan jatkosta ensi maanantaina.

Käräjäoikeuden tuomio ei ole vielä lainvoimainen, sillä Kanerva valitti siitä hovioikeuteen. Koska ehdollisella vankeustuomiolla ei ole lainvoimaa valituksen vuoksi, valtuusto ei voi varsinaisesti erottaa Kanervaa. Valtuusto voi kuitenkin pidättää hänet toimestaan oikeudenkäynnin ajaksi. Kanerva itse ei näe esteitä jatkolleen kaupunginvaltuustossa.

Kanerva tuomittiin viime kuussa ehdolliseen vankeusrangaistukseen törkeästä lahjuksen ottamisesta ja virkavelvollisuuden rikkomisesta sekä pantavaksi viralta julkisista luottamustehtävistään.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.