Kaupunki pimitti pysäköinninvalvojan nimen lainvastaisesti

Kuopion kaupungin pysäköinninvalvonta ei suostunut kertomaan parkkisakon antaneen pysäköinninvalvojan nimeä, kun sakon saanut sitä tiedusteli. Sakkolapussa oli valvojan nimikirjoitus, mutta se oli niin epäselvä, ettei siitä saanut selvää.

Sakotettu pyysi valvojan nimeä vastalauseessaan sekä myöhemmin puhelimessa ja sähköpostiviesteillä, jotta olisi voinut tiedustella sakotukseen vaikuttaneita seikkoja.

Valvontatoimisto ilmoitti hänelle, ettei valvojan nimeä tai yhteystietoja ilmoiteta ja että tarvittaessa hänen pitäisi sopia tapaamisaika, jossa hän voi perustella, mihin tarvitsee nimen. Toimistosta kielteistä kantaa nimen kertomiseen perusteltiin myös sillä, että valitus sakoista oli vireillä hallinto-oikeudessa.

Sakotettu kanteli nimen panttaamisesta eduskunnan oikeusasiamiehelle, joka totesi menettelyn lainvastaiseksi. Apulaisoikeusasiamiehen mukaan sakotetun olisi pitänyt saada pyytämänsä tiedot kahden viikon määräajassa. Sillä, että asiaa käsiteltiin hallinto-oikeudessa, ei ollut merkitystä tietojen luovuttamiseen.

Apulaisoikeusasiamies Maija Sakslin toteaa ratkaisussaan, että viranomaisten kuuluu asianomaisen pyynnöstä ilmoittaa hänen asiansa käsittelyyn osallistuneiden virkamiesten nimet ja muut ratkaisuun vaikuttaneet tiedot. Sillä, mihin pyydettyjä tietoja tarvitaan, ei ole merkitystä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Jouluperinteistä pidetään sitkeästi kiinni, mutta moni myös pakenee niitä ulkomaille

Tänään vietetään Jean Sibeliuksen eli suomalaisen musiikin päivää

Tänään selviävät SDP:n puoluevaltuuston valitsema pääministeriehdokas ja puolueen muiden ministeriehdokkaiden nimet

MTV Uutiset kertoo, ettei Rinne jatkaisi ministerinä – IS:n mukaan Rinteestä puuhataan varapuhemiestä

PS:n Halla-aho: Uusien vaalien järjestäminen olisi tässä tilanteessa erittäin perusteltua – puhemies Matti Vanhanen on pitänyt keskustelua uusista vaaleista ylimitoitettuna

Jenni Haukion ja jalkapallomaajoukkueen kapteenin Tim Sparvin kumppanin Jitka Novackovan puvut nousivat katsojien suosikeiksi Linnan juhlissa

Tullikoira Aino on yksi vuoden virkakoirista – paljasti vuodessa yli 1  200 kiloa elintarvikkeita

Elina Lappalainen Hannakaisa Heikkiselle: Linnan juhlista pois jääminen oli julkisuustemppu

Kaatuneen hallituksen kaikki puolueet halukkaita jatkoon samalla hallitusohjelmalla – vanhan opposition puolueet eivät hyväksy ohjelmaa

Tarjoilujen määrän arviointi onnistui Linnan juhlissa – syötävää riitti loppuun asti, mutta pois heitettävää ei juuri jäänyt

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.