Kaupustelijat seurasivat kotiovelle asti

Kuopiossa on viime päivinä liikkunut kaupustelijoita, jotka ovat repineet ohikulkijoita vaatteista ja joissakin tapauksissa seuranneet huoltoasemalta tai kaupasta lähtenyttä ostajaa jopa kotipihaan asti.

Ulkomaalaiset kaupustelijat ovat tarjonneet vaatteita ja veitsiä, joita ovat kehuneet merkkituotteiksi. Tavara on kuitenkin ollut epämääräisissä pakkauksissa ja hinta vaihdellut kysyjän mukaan. Porukka on nähty ainakin Pitkälahdessa huoltoaseman pihassa, Petosella kaupan pihassa ja valtatien varrella Kuopion eteläpuolella.

Poliisin tietoon ei ollut keskiviikkoiltaan mennessä tullut, että miehet olisivat varastelleet.

Aiemmin Savossakin on tullut ilmi vastaavia päällekäyviä yrityksiä, joissa myytävä tavara on osoittautunut rihkamaksi. Tänä vuonna myös esimerkiksi Pieksämäellä käynyt kaupustelijaporukka kiinni varkauksistakin.

–·Kaupittelu ei ole kiellettyä, mutta aggressiivisen kaupittelun raja täyttyy, jos ostajaan käydään käsiksi, otetaan kiinni vaatteista tai seurataan kotiovelle asti, kenttäjohtaja Severi Savolainen Pohjois-Savon poliisista sanoo.

– Tällaisista tapauksista kannattaa ilmoittaa tuoreeltaan hätänumeroon.

Poliisilla on tutkinnassa myös toinen erillinen tapaus, jossa liikkuva porukkaa epäillään petoksesta. Sen tapauksen tutkinta on kesken.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.