Kehäradan sähkökatko jatkuu – varaa aikaa lentokenttämatkaan

Junaliikenne pääkaupunkiseudun kehäradalla on edelleen poikki Vantaankosken ja Hiekkaharjun asemien välillä sähkökatkon vuoksi. Junalla ei siis tällä hetkellä pääse Helsingin keskustasta Helsinki-Vantaan lentoasemalle. Katkon kestosta ei ole vielä tietoa.

HSL korvaa puuttuvaa junaliikennettä busseilla. Tikkurila-lentoasema-välillä liikennöi korvaava bussi 575X ja Vantaankoski-lentoasema-välillä bussi 573X. Helsingin Rautatientorin ja lentokentän välillä liikennöi ylimääräinen bussi 615X. Lentokentälle Helsingin suunnasta matkustavien on siis syytä varata matkaan tavallista enemmän aikaa.

Vantaan Energian mukaan katkos juontaa juurensa Finavian lentoaseman lähistöllä tekemistä kaivuutöistä. Liikenneviraston mukaan kehäradan sähkökatkot alkoivat jo varhain aamulla. Aamun jälkeen katkokset ovat pahentuneet ja turvallisuussyistä junaliikenne on pysäytetty, kunnes viestiyhteydet ja sähköt saadaan palautettua. Aamulla sähköt olivat lyhyen aikaa poikki myös osasta Helsinki-Vantaan lentoasemaa.

Kehäradan länsiosassa I- ja P-lähijunat kulkevat Helsingin keskustan ja Vantaankosken välillä. Idässä Helsingin keskustan ja Hiekkaharjun aseman välillä liikennöi vain N-juna.

HSL:n matkalipuntarkastajat ohjaavat matkustajia kehäradan asemilla Tikkurilassa, Hiekkaharjussa, Leinelässä, Lentoasemalla, Aviapoliksessa, Kivistössä, Vehkalassa ja Vantaankoskella.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.