Kela perii opintotukea takaisin lähes 34 000:lta

Kela perii opintotukea takaisin noin 33 850:ltä. Päätösehdotus saapuu, jos opintotuen saajan vuosituloraja on ylittynyt vuonna 2014. Takaisinperintäkirjeiden määrä on lähes sama kuin vuotta aikaisemmin.

– Huonona jatkunut työllisyystilanne on varmastikin rajoittanut opiskelijoiden työssäkäyntiä, ja siksi takaisinmaksuehdotusten määrä ei ole muuttunut, arvioi vastaava suunnittelija Ilpo Lahtinen Kelan opintotukiryhmästä.

Opintotukea sai vuonna 2014 noin 325 600 opiskelijaa. Kaikista opintotuen saajista noin 10 prosenttia saa päätösehdotukset opintotuen takaisinperinnästä.

Takaisin maksettavaa yhtä opiskelijaa kohti tulee keskimäärin 1 345 euroa. Perintöjen määrä on päätösehdotusten mukaan yhteensä noin 45,5 miljoonaa euroa.

Mikäli opiskelija haluaa takaisinperinnän uudelleen käsiteltäväksi, pyyntö on tehtävä kuukauden kuluessa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Osteoporoosi tunnistetaan Suomessa edelleen huonosti – luukatoon liittyviä luunmurtumia todetaan Suomessa vuosittain noin 30  000–40  000.

Lauantaina helle hellii etenkin maan länsiosaa

Uutisvuoksi: Ex-ministeri Kimmo Tiilikainen hakee Ruokolahden kunnanjohtajaksi

Hellelukemat paukkuivat perjantaina maan länsiosissa – helleraja voi paukkua lauantaina Kuopiossakin

Etätyöhön tulisi olla lakisääteinen oikeus, toimihenkilöliitto Erto ehdottaa

Bukarestista saapuneet ohjattiin suoraan koronatestiin Helsinki-Vantaalla – Testistä voi yhä kieltäytyä, mutta tulevaisuudessa viranomaiset voivat määrätä matkustajia menemään suoraan testiin

SDP:ssä halutaan kansalaisille mahdollisuus esittää keskustelualoitteita päätöksentekijöille – aloitteita voisi tehdä kunta-, maakunta-, eduskunta- ja EU-tasolla

Mannerheimin salonkivaunu töhrittiin Mikkelissä, spraymaali imeytyi ainutlaatuisen vaunun puupaneeleihin –  Museojohtaja: "Kyllä tässä aika suuri vahinko on tehty"

Someron tulipalossa pahoin palanut mies kuoli sairaalassa – naisystävää epäillään omakotitalon sytyttämisestä

Vanhanen: Uusia koronatukia yrityksille ei ole näkösällä – viennin mahdollinen hyytyminen suurin huolenaihe

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.