Kerrostalo tuhoutui osittain asuinkelvottomaksi tulipalossa

Kaksikerroksisessa pienkerrostalossa Rantasalmen keskustassa Kylätiellä syttyi tulipalo myöhään maanantai-iltana. Palomestari Jarno Laikola Etelä-Savon Pelastuslaitokselta kertoo, että neljä ihmistä hengitti savukaasuja. Heistä kaksi  lievästi loukkaantunutta vietiin  jatkohoitoon.

Palon sammutustyöt päättyivät noin puoli kahden aikaan yöllä. Palo levisi varastotilasta porraskäytävään ja rakennuksen katolle. Rakennuksen sisätiloissa pelastuslaitoksen yksiköt saivat palon nopeasti hallintaan, mutta vaikeammin sammutettavan katon osalta sammutustyöt kestivät pidempään.

Laikolan mukaan osa kerrostalon huoneistoista tuhoutui asuinkelvottomiksi. Hän ei osannut sanoa asuinkelvottomien huoneistojen tarkkaa lukumäärää, mutta niitä on kuitenkin useampi kuin yksi, sillä myös talon rakenteita jouduttiin purkamaan sammutuksen yhteydessä. Pahimmat tuhot rajoittuivat ilmeisesti kerrostalon yhteen rappuun. Osa talosta selvisi vähemmillä vaurioilla.

Laikola sanoo, että Rantasalmen kunta järjestää hätämajoitusta niille, joiden huoneistot tuhoutuivat.

Laikola sanoo, että palo sai alkunsa talon varastotilasta, mutta syttymissyystä ei ole vielä tietoa. Poliisi ja pelastuslaitos aloittavat syttymissyyn selvittämisen tänään tiistaina.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Poliisi epäilee kerrostalon paloa tuhotyöksi