Kerrostalon asukas yritti vetää joulukuusensa alas vessanpöntöstä – KSML: "Sehän meni tukkoon"

Joulun pyhien jälkeen kiireisimmät ovat jo hankkiutumassa joulukuusista eroon. Joulukuusen hävittäminen pitää tehdä kuitenkin oikeaoppisesti.

Isännöitsijä Gabriel Sundman Ovenia Isännöinti Oy:stä kertoo Keskisuomalaisen haastattelussa, että muutama vuosi sitten erään kerrostalon asukas oli pilkkonut joulukuusensa ja vetänyt sen havuineen vessanpöntöstä alas.

– Kuten arvata saattaa, niin sehän meni tukkoon. Tämä kertoo sen, että vessanpönttöön tungetaan maan ja taivaan välillä kaikkea, mikä ei sinne kuuluu, Sundman sanoo.

Savossa Jätekukko järjestää joulukuusten veloituksettoman keräyksen viikosta 2 alkaen. Jos kuusestaan haluaa tuolloin eroon, kannattaa varmistaa, että kuusi erottuu selvästi poisvietäväksi ja että se on helposti kyytiin otettavissa. Keräykseen menevä kuusi laitetaan joko vinosti jäteastioiden välittömään läheisyyteen tai jätekatoksen ulkopuolelle. Mahdollisuuksien mukaan kuusen voi jättää myös tonttiliittymään.

Jätekukko tiedottaa kuusikeräyksestä vielä tuonempana.

Kuusen voi viedä myös omatoimisesti ja veloituksetta Pikkukukko lajitteluasemille.

Jos joulukuusen haluaa vielä hyötykäyttöön, sen voi kuivata ja pilkkoa polttopuuksi tai hakettaa seosaineeksi kompostoriin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Liikenneministeri Harakka tyrmää vihreiden avauksen: Joukkoliikenteen koronakorvaus enintään 100 miljoonaa – "Ohisalo on kuukauden myöhässä"

Lappiin vyöryvä lämmin ilmamassa kärjistää tulvatilanteen reilun viikon kuluessa

Eläketurvakeskus: Eläkkeistä ei tarvitse olla huolissaan

SYL:n puheenjohtaja Risto Murron debattikirjoituksesta: Ilmastokriisiä ei saa unohtaa

Uutisanalyysi: Kansanedustajat ovat käyttäneet satoja puheenvuoroja alkoholista ja näyttäneet baaritiskin paikan hallitukselle

Pohjois- ja Etelä-Karjalassa koronatartuntoja asukaslukuun nähden vähiten – lähes kolme neljästä tartunnasta Uudellamaalla

Unkari vahvistaa paimenkirjeiden lähettämisen maan poikkeustilajärjestelyjä kritisoineille – "tämä on hyvä hetki pyytää anteeksi"

Mies hakattiin halolla Salossa – iskut päähän ja ympäri kehoa veivät sairaalaan tutkittavaksi

Ohisalo STT:lle: Suomen kuusi suurinta kaupunkia tarvitsevat miljardin euron raideinvestointi- ja tukipaketin

Korona aiheuttaa osalle potilaista pitkäkestoisia oireita, joihin ei ole selitystä – "Monella on ollut vähätteleviä kokemuksia lääkärissä", sanoo liki 3 kuukautta sairastanut Joni Savolainen

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.