Kerrostalon asukas yritti vetää joulukuusensa alas vessanpöntöstä – KSML: "Sehän meni tukkoon"

Joulun pyhien jälkeen kiireisimmät ovat jo hankkiutumassa joulukuusista eroon. Joulukuusen hävittäminen pitää tehdä kuitenkin oikeaoppisesti.

Isännöitsijä Gabriel Sundman Ovenia Isännöinti Oy:stä kertoo Keskisuomalaisen haastattelussa, että muutama vuosi sitten erään kerrostalon asukas oli pilkkonut joulukuusensa ja vetänyt sen havuineen vessanpöntöstä alas.

– Kuten arvata saattaa, niin sehän meni tukkoon. Tämä kertoo sen, että vessanpönttöön tungetaan maan ja taivaan välillä kaikkea, mikä ei sinne kuuluu, Sundman sanoo.

Savossa Jätekukko järjestää joulukuusten veloituksettoman keräyksen viikosta 2 alkaen. Jos kuusestaan haluaa tuolloin eroon, kannattaa varmistaa, että kuusi erottuu selvästi poisvietäväksi ja että se on helposti kyytiin otettavissa. Keräykseen menevä kuusi laitetaan joko vinosti jäteastioiden välittömään läheisyyteen tai jätekatoksen ulkopuolelle. Mahdollisuuksien mukaan kuusen voi jättää myös tonttiliittymään.

Jätekukko tiedottaa kuusikeräyksestä vielä tuonempana.

Kuusen voi viedä myös omatoimisesti ja veloituksetta Pikkukukko lajitteluasemille.

Jos joulukuusen haluaa vielä hyötykäyttöön, sen voi kuivata ja pilkkoa polttopuuksi tai hakettaa seosaineeksi kompostoriin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.