Kerrostaloremontteja vaaditaan kotitalousvähennykseen

Kiinteistöliitto perää energia- ja putkiremonttien kotitalousvähennyksen laajentamista koskemaan myös asunto-osakeyhtiöitä. Liiton mielestä ei ole tasapuolista, jos liki kaksi miljoonaa suomalaista jätetään vähennyksen ulkopuolelle.

- Koska asunto-osakeyhtiöissä osakkaat pääsääntöisesti maksavat kaikki taloyhtiön kulut yhtiövastikkeina, ei heidän asemansa eroa taloudellisessa mielessä omakotitalossa asuvasta. Taloyhtiö on tosiasiassa vain yksi väliporras asukkaan ja remonttiyrityksen välissä, liitto perustelee.

Liiton kaavailuissa taloyhtiö voisi antaa vuosittain osakkaalle verovuonna teetetyn remonttityön kustannuksista laskelman, josta näkyisivät verottajan tarvitsemat tiedot. Osakas ilmoittaisi tietojen perusteella vähennyksen verottajalle.

Kotitaloudet saavat kotona tai vapaa-ajan asunnolla teetetyn remontin palkkakuluihin ensi vuodesta alkaen lisää valtion tukea. Hallitus sopi budjettiriihessään, että vähennyksen enimmäismäärä nousee 3 000 euroon.

Tänä vuonna enimmäisraja remonttien palkkakuluissa on 1 150 euroa.

Uusimmat

Kotimaa

Valtion omaisuutta on pantu lihoiksi jo aiemmin miljardien edestä – Tuloja on käytetty hankkeisiin ja yleisiin menoihin

Hallitusneuvottelijat vaitonaisia omaisuuden myynnistä: "Eri kausilla toimitaan eri tavoin, se on se periaate"

Ylen mittaus: Kokoomus eurovaaleissa suosituin puolue, vihreät ja perussuomalaiset kisaavat kakkossijasta

Nuoret stressaavat alavalintaa ja iso osa pitää välivuoden – yliopiston suosio säilyy, mutta moni uskoo, että pelkkä koulutus ei takaa töitä

Rahavääntö jatkuu hallitusneuvotteluissa, seuraavaksi aletaan karsia työryhmissä tehtyjä ehdotuksia

Kesäsää katoaa, lämpö putoaa alle ajankohdan keskiarvon

Britanniassa ja Hollannissa äänestetään jo tänään EU-vaaleissa – tuloksia ei ole luvassa ennen sunnuntaita, jolloin suurin osa jäsenmaista äänestää

Ylöjärvellä syttynyt hallipalo näkyi liekkimerenä Tampereen keskustaan saakka

Lastensuojeluyksikössä Mänttä-Vilppulassa syttyi tulipalo, ohjaaja sai pelastettua kaikki lapset ulos –  "Evakuointi onnistui häneltä todella hyvin", palomestari kehuu

Ehdokkuusveivauksista ja kotoisista hallitusneuvotteluista raavittiin kipinää MTV:n EU-vaalitentissä

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.