Kesä tuo muutoksia keskustan liikennejärjestelyihin

Kuopion linja-autoaseman ympäristön uudistaminen on alkanut tänään Puutarhakadun saneeraamisella. Työt vaikuttavat koko kesän ajan liikennejärjestelyihin Asema-, Puijon-, Pohjolan- ja Maaherrankatuun sekä Päivärinteentiehen rajoittuvalla alueella.

Tällä viikolla kaadetaan puita ja tehdään liikennejärjestelyitä Maaherrankadun ja Asemakadun risteysalueella sekä Minna Canthin puistossa Maljapuron ympäristössä.

–Puita kaadetaan Puutarhakadulta, Minna Canthin puistosta, Puijonkadun ja Puutarhakadun risteyksestä sekä hautausmaan reunalta Puijonkadun varrelta, rakennuttajapäällikkö Jukka Rissanen Kuopion kaupungilta kertoo.

Varsinaiset rakennustyöt alkavat ensi viikolla. Siitä lähtien noin kolmen viikon ajan liikenne Asemakadun ja Maaherrankadun risteysalueella voi ajoittain ruuhkautua, mutta vähintään toinen ajokaista pyritään pitämään auki.

Rissasen mukaan koko alueelle tulee opasteita niin autoilijoille kuin pyöräilijöille ja jalankulkijoille.

 

Heinäkuun alussa Maaherrankadun alikulkukäytävä suljetaan rakennustöiden ajaksi. Muun kuin työmaaliikenteen tulee kiertää toista kautta noin kahden kuukauden ajan. Vaihtoehtoina ovat Puijonkadun reitti tai kulku Satamakadun ja Itkonniemenkadun kautta.

Tämän jälkeen rakennustyöt etenevät Puutarhakatua pitkin kohti Puijonkatua. Vesihuoltorakenteiden saneeraamiseen liittyvät työt valmistuvat vuoden loppuun mennessä.

Katujen rakentamiseen liittyvät pintatyöt, kuten kiveykset ja asfaltoinnit sekä linja-autojen liikennekentän rakennustyöt valmistuvat syksyllä 2014.

 

Puijonkadun käyttämisen kiertotienä mahdollistuu, kun se ja Haapaniemenkatu muutetaan kaksisuuntaisiksi Maljalahdenkadun ja Asemakadun välillä. Työt alkoivat tänään ja jatkuvat kesäkuun loppuun saakka.

–Haapaniemenkadulta poistuu kahdeksan pysäköintipaikkaa, sillä linja-autopysäkkiä pitää siirtää ja Suokadulta pitää pystyä kääntymään Haapaniemenkadulle, suunnittelija Mikko Niskanen Kuopion kaupungilta selventää.

Kevyenliikenteen väylät pysyvät Haapaniemenkadulla ennallaan. Puijonkadulle on suunniteltu jaettua pyörätietä ja jalkakäytävää, mutta sen toteuttaminen on Niskasen mukaan tässä taloustilanteessa täysin auki.

Ajokaistoja joudutaan sulkemaan aika ajoin Puijonkadun ja Asemakadun sekä Haapaniemenkadun ja Asemakadun liittymissä. Myös liikennevalot ovat välillä pois käytöstä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.