Kesän kyseenalainen ennätys: Mopoilija ajoi poliisia karkuun 82 kilometrin tuntinopeudella jarruvikaisella mopolla

Mopoilija pakeni poliisia 82 kilometrin tuntinopeudella Lapinlahdella torstaina päivällä, vaikka paikalla oli 40 kilometrin tuntinopeusrajoitus eikä mopon rakenteellinen nopeuskaan saisi olla lähelläkään mitattuja lukemia.

Kaiken lisäksi myöhemmin selvisi, että mopossa oli useita vakavia teknisiä puutteita. Mopossa ei muun muassa ollut lainkaan etujarrua.

Tapaus sattui iltapäivällä, kun poliisipartio yritti pysäyttää kahta mopoilijaa. Toinen mopoilijoista lähti karkuun Pitkämäentietä Allinlahdentielle, Linnansalmentielle ja sieltä Asematien ja Kansantietä kautta kevyen liikenteen väylälle ja edelleen maastoon pururadoille.

Allinlahdentiellä partio mittasi mopolle keskinopeusmittarilla 82 kilometrin tuntinopeuden.

Maastossa partio kadotti näköyhteyden mopoon.

Mopossa ei ollut ollut rekisterikilpeä, mutta poliisit selvittivät mopoilijan mahdollisen omistajan ja niin mopo ja epäilty kuljettaja löytyivätkin mopoilijan kotiosoitteesta.

Mopoilija oli lapinlahtelainen 17-vuotias poika. Häntä epäillään ainakin törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, mutta lisäksi selvitettävää tulee mopon lukuisista puutteista.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Yksi henkilö on loukkaantunut vakavasti kilpaveneen ja huviveneen törmäyksessä Hangon edustalla – pelastustöihin hälytettiin kaksi helikopteria, Poker Run -veneilytapahtuma keskeytettiin

Suomessa todettu 14 uutta koronavirustartuntaa

Oppivelvollisuusiän noston kustannuksia epäillään, Etlan tutkija tukee silti esitystä – "Kustannukset menetetyistä työntekijöistä tulevat paljon kalliimmaksi"

Lauantaina helle hellii etenkin maan länsiosaa, myös Pohjois-Savossa voi odottaa hellelukemia

Metelöivätkö naapurit tahallaan, vainoavatko sukulaiset vanhojen riitojen takia? Ikäihmisten elämää rajoittavan epäluulon syitä kannattaa selvittää

Suomi on maailman ykkönen kuminan tuotannossa – Miksi suomalaiset ovat onnistuneet paremmin kuin ruotsalaiset?

Osteoporoosi tunnistetaan Suomessa edelleen huonosti – luukatoon liittyviä luunmurtumia todetaan Suomessa vuosittain noin 30  000–40  000

Uutisvuoksi: Ex-ministeri Kimmo Tiilikainen hakee Ruokolahden kunnanjohtajaksi

Hellelukemat paukkuivat perjantaina maan länsiosissa – helleraja voi paukkua lauantaina Kuopiossakin

Etätyöhön tulisi olla lakisääteinen oikeus, toimihenkilöliitto Erto ehdottaa

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.