Keskuspankin johtajasta Kreikan valtiovarainministeri

Kreikan uusi pääministeri Antonis Samaras on nimittänyt valtionvarainministeriksi Kreikan keskuspankin pääjohtajan Vassilis Rapanosin.

Hän oli ministeriön neuvonantajana 2000-luvun alussa, jolloin Kreikka vietiin euroon. Rapanos toimi myös viimeisimmän sosialistihallituksen neuvonantajana velkakriisin kärjistyessä.

Uusi ulkoministeri on Dimitris Avramopoulos, joka on aiemmin toiminut Ateenan pormestarina ja Kreikan puolustusministerinä. Rapanosin ja Avramopoulosin on määrä vannoa virkavalansa myöhemmin tänään.

Hallituksen pääpuolue on Samarasin konservatiivinen Uusi demokratia. Tukensa hallitukselle ovat luvanneet sosialistinen Pasok ja maltillinen Demokraattinen vasemmisto.

Hallitus haluaa muutoksia Kreikan säästöpaketin ehtoihin. Hallitus ei kuitenkaan tahdo vaarantaa Kreikan asemaa eurossa, sen lausunnossa vakuutettiin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Vihreät lopettaa puoluelehtensä Vihreän Langan rahoittamisen – viimeinen numero ilmestyy joulukuussa

Kansalainen huomasi tietoturva-aukon Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirin käyttämässä järjestelmässä –  sama järjestelmä käytössä muuallakin julkishallinnon organisaatioissa

Ilmastoraportti räjäytti kiinnostuksen: maatilojen hiililaskennalle on nyt kysyntää

Kuopion seutu menetti asemiaan Joensuulle – kaupunkien välinen kilpailu kiristyy, ennustaa tuore selvitys

Sosiaalihuollon kantelu- ja valvontamäärissä ei tasaantumisen merkkejä

Hoitajamitoituksen toteutumiseen uskoo vain harva kansalainen – Ministeri Kiuru: Olen sitoutunut viemään uudistukseen maaliin

Kolme nuorta loukkaantui ulosajossa Kangasalla – yksi nuorista jäi autoon puristuksiin onnettomuudessa

Junaliikenne saatiin käyntiin aamuseitsemältä – pääradan matkustajien kannattaa varautua myöhästymisiin, raiteilta suistunut tavaravaunu jumitti liikenteen

Viisi sutta kerralla! – hirvijahdissa ollut metsästäjä luuli hukkia ensin villisioiksi

Junaliikenne poikki pääradalla Tampereen ja Parkanon välillä, korjaus kestää arvion mukaan aamupäivään asti

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.