Keskusta ihmeissään Guzenina-Richardsonin poissaolosta

Keskustalaiset eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunnan jäsenet Juha Rehula, Annika Saarikko ja Anu Vehviläinen ihmettelevät peruspalveluministeri Maria Guzenina-Richardsonin (sd.) lukuisia poissaoloja eduskunnan kyselytunneilta.

- Peruspalveluministeri ei ole osallistunut kevätistuntokauden aikana yhdellekään kyselytunnille, vaikka oppositiolla olisi joka kerralla ollut kysyttävää ministerin toimialan ajankohtaisista asioista, edustajat ihmettelevät tiedotteessaan.

Keskustalaiset huomauttavat, että Jyrki Kataisen (kok.) hallituksen aikana eduskunnassa on järjestetty 19 kyselytuntia. Guzenina-Richardsonille on kertynyt kahdeksan poissaoloa.

- Esimerkiksi viime viikolla kohua herättänyt uutisointi hallituksen aikeesta leikata lasten kotihoidontukea olisi kaivannut tämän päivän kyselytunnilla peruspalveluministerin kantaa asiaan. Ministeri on kuitenkin jälleen kerran poissa, edustajat paheksuvat.

Tänään Guzenina-Richardson oli poissa kyselytunnilta virkamatkan vuoksi. Hän oli Forssassa hallinto- ja kuntaministeri Henna Virkkusen (kok.) kanssa kuulemassa kuntapäättäjiä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.