Keskusta ihmeissään Guzenina-Richardsonin poissaolosta

Keskustalaiset eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunnan jäsenet Juha Rehula, Annika Saarikko ja Anu Vehviläinen ihmettelevät peruspalveluministeri Maria Guzenina-Richardsonin (sd.) lukuisia poissaoloja eduskunnan kyselytunneilta.

- Peruspalveluministeri ei ole osallistunut kevätistuntokauden aikana yhdellekään kyselytunnille, vaikka oppositiolla olisi joka kerralla ollut kysyttävää ministerin toimialan ajankohtaisista asioista, edustajat ihmettelevät tiedotteessaan.

Keskustalaiset huomauttavat, että Jyrki Kataisen (kok.) hallituksen aikana eduskunnassa on järjestetty 19 kyselytuntia. Guzenina-Richardsonille on kertynyt kahdeksan poissaoloa.

- Esimerkiksi viime viikolla kohua herättänyt uutisointi hallituksen aikeesta leikata lasten kotihoidontukea olisi kaivannut tämän päivän kyselytunnilla peruspalveluministerin kantaa asiaan. Ministeri on kuitenkin jälleen kerran poissa, edustajat paheksuvat.

Tänään Guzenina-Richardson oli poissa kyselytunnilta virkamatkan vuoksi. Hän oli Forssassa hallinto- ja kuntaministeri Henna Virkkusen (kok.) kanssa kuulemassa kuntapäättäjiä.

Uusimmat

Kotimaa

Uusi menetelmä ehkäisee ulkomaisten mansikoiden myyntiä suomalaisina

Käytettyjen kännyköiden kauppa kasvaa – huomioi nämä asiat, jos aiot ostaa puhelimen uusiokäyttöön

Moni ei saa pitää kesälomaa neljää viikkoa putkeen

Kommentti: Jussi Halla-aho taputellaan Tampereella jatkokaudelle – varapuheenjohtajuudesta kahden vahvan naisen kisa

Etelässä paistaa, pohjoisessa päivä on epävakainen

Helsinki Pride -viikko alkaa, liike-teemalla halutaan lisätä tietoa vähemmistöryhmien yhteisestä historiasta

Suurin osa eduskuntapuolueiden johtajista ei sallisi sukupuolen korjaamista alaikäisille – Helsinki Pride: "Lasten oikeuksia koskeva kysymys"

Muutaman kymmenen hengen mielenosoituksesta koko kansan juhlaksi – Pride-kulkue on paisunut sateenkaariväen tapahtumasta kymmeniätuhansia marssijoita kerääväksi yleisötapahtumaksi

Miten huumepoliisin päällikköä Jari Aarniota alettiin epäillä huumekauppaa pyörittäneeksi Pasilan mieheksi? Hovioikeus antaa ratkaisunsa niin sanotussa tynnyrijutussa torstaina

Juhannus oli sään ääripäiden juhlaa: Yhtäällä hellettä ja toisaalla lähellä nollaa, 10  000 salamaa ja myrskypuuskia

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.