Keskusta jättää välikysymyksen kotihoidon tuesta

Keskustan eduskuntaryhmä jättää huomenna välikysymyksen kotihoidon tuen leikkausaikeista.

Syynä ovat julkisuudessa olleet tiedot, joiden mukaan hallitus aikoo kehysriihessään leikata kotihoidon tuen keston kahteen vuoteen.

Keskusta huomauttaa myös, että mahdollisuutta keskustella asiasta esimerkiksi eduskunnan kyselytunnilla ei ole tullut peruspalveluministeri Maria Guzenina-Richardsonin (sd.) poissaolojen vuoksi.

- Peruspalveluministeri ei ole osallistunut kevätistuntokauden aikana yhdellekään kyselytunnille, vaikka oppositiolla olisi joka kerralla ollut kysyttävää ministerin toimialan ajankohtaisista asioista, keskustan kansanedustajat Juha Rehula, Annika Saarikko ja Anu Vehviläinen ihmettelevät tiedotteessaan.

Keskustalaiset huomauttavat, että Jyrki Kataisen (kok.) hallituksen aikana eduskunnassa on järjestetty 19 kyselytuntia. Guzenina-Richardsonille on kertynyt kahdeksan poissaoloa.

- Esimerkiksi viimeviikkoinen uutisointi hallituksen aikeesta leikata lasten kotihoidontukea olisi kaivannut tämän päivän kyselytunnilla peruspalveluministerin kantaa asiaan, edustajat paheksuvat.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.