Keskustakin lipeää perustuslakikomitean esityksistä

Keskusta on irtisanoutumassa perustuslakia uudistaneen Taxellin komitean niistä esityksistä, jotka koskevat päätöksentekoa kriisinhallintajoukoista.

Keskustan puheenjohtaja Matti Vanhanen ja eduskuntaryhmän puheenjohtaja Timo Kalli ovat toimittaneet oikeusministeriölle lausunnon, jonka mukaan Suomen osallistumisesta kriisinhallintatehtäviin päätetään nykyisessä järjestyksessä. Asiasta kertoi ensimmäisenä Yle uutiset.

Nykyisin joukkojen lähettämisessä pitää olla eduskunnan, hallituksen ja presidentin hyväksyntä. Taxellin komitea ehdotti, että eduskunta ja hallitus voisivat lopulta siitä päättää, jos presidentti olisi eri mieltä.

Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Pekka Ravi ihmettelee keskustan lausuntoa. Ravin mukaan keskustan näkemys tuli hänelle yllätyksenä.

Oppositiopuolue SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Eero Heinäluoma puolestaan kommentoi, että keskustan tuore lausunto on oikea kanta. Heinäluoman mielestä keskustan linjanveto kielii siitä, että uudistusehdotuksen kaikki seuraukset eivät ilmeisesti olleet tiedossa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.