Keskustan edustajajoukko nihkeänä Väyryselle

Kuusi keskustan kansanedustajaa toivoo puolueelta uudistumista puheenjohtajavalinnan yhteydessä.

Kansanedustajien keskiviikkona julkaisemassa kannanotossa ei mainita nimeltä ulkomaankauppaministeri Paavo Väyrystä. Se voidaan kuitenkin tulkita vastaukseksi Väyrysen tiistaisiin kommentteihin, joissa ministeri halusi tietää, aiotaanko keskustassa tehdä sukupolvenvaihdos nyt vai vasta muutaman vuoden kuluttua.

Kannanoton ovat allekirjoittaneet Antti Kaikkonen, Timo Kaunisto, Jari Leppä, Mika Lintilä, Juha Rehula ja Kimmo Tiilikainen. Heidän mielestä valittavalla puheenjohtajalla täytyy olla mahdollisuus johtaa puoluetta useamman vaalikauden ajan.

-Puoluejohtajuuden edellytys keskustassa ei ole 60 vuoden ikä, ei ole ennen ollut, eikä tule tälläkään kertaa olemaan, kansanedustajat sanovat.

Väyrynen ei ole ilmoittautunut puheenjohtajakisaan, muttei myöskään ole sulkenut pois mahdollista ehdokkuutta. Hän ei ole poikkeus, sillä kukaan ei ole vielä lähtenyt avoimesti puheenjohtajakilpaan. Julkisuudessa mahdollisina ehdokkaina on pyörinyt kymmenkunta nimeä. Kannanoton allekirjoittajista spekuloinneissa ovat olleet mukana 35-vuotias Kaikkonen sekä 43-vuotiaat Lintilä ja Tiilikainen.

Keskustan tulevan puheenjohtajan odotetaan nousevan myös pääministeriksi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.