Keskustan puoluekokous valitsee jatkossakin puoluesihteerin

Keskustan puoluekokous valitsee tulevaisuudessakin puoluesihteerin. Tämä varmistui Sotkamon puoluekokouksessa, jossa oli esillä sääntömuutos, joka olisi siirtänyt valinnan puoluevaltuustolle.

Muutosehdotusta perusteltiin muun muassa sillä, että uusi menettelytapa olisi mahdollistanut tarkemman valintaprosessin pätevimmän ja sopivimman henkilön valitsemiseksi.

Puoluekokous torppasi kuitenkin muutosesityksen, ja puoluesihteerin valitsee jatkossakin puoluekokous kahden vuoden välein.

Lauantaina valittu puoluesihteeri Riikka Pirkkalainen sanoi, että asiasta keskusteltiin paljon piireissä kevään puoluesihteerikiertueella ja kysymyksen ytimessä on se, miten puoluesihteerin rooli puolueessa nähdään.

– Kyllä semmoinen järjestölle läheinen puoluesihteeri, joka on ikään kuin meidän kenttäväelle vastuussa, näyttää olevan se, mitä edelleen halutaan, Pirkkalainen luonnehti.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Näin Sipilän uusin kakkara syntyi – "Ensimmäisellä saumalla olisi tullut hylky"

Kommentti: Keskusta ei ole osannut kasvattaa puheenjohtajakandidaatteja - kannattaisi kysyä vinkkejä Paavo Väyryseltä

Uusi puoluesihteeri arvostaa erityisesti Seppo Kääriäistä ja puhuu sujuvaa ranskaa

Heikkinen ja Pirkkalainen keskustan johtajistoon

Sipilä oli pakannut neljä puhetta yhteen kokonaisuuteen – "Tuolla kakkaralla hän sai hajotettua puheensa niin, että mielenkiinto säilyi"

”Me nähtiin sitä Juhaa, joka on ollut piilossa”