Keväällä kadonnut boakäärme yllätti uuden asukkaan kesken muuttohommien – "Ei tarvittu kolmea miestä ottamaan sitä kiinni"

Keväällä omistajaltaan kadonnut nuori boakäärme päätti viimein tulla pois piilostaan ja yllättää tyhjillään olleen asunnon uuden asukkaan Etelä-Pohjanmaalla Kurikassa. Maaliskuusta lähtien kateissa ollut matelija kurkisti keittiön allaskaapista ja säikäytti muuttoa tekevän uuden asukkaan.

Paikalle hälytetty paloaseman väki sai napattua käärmeen kiinni ilman vaaraa, kertoo Kurikan paloaseman yksikönjohtaja Anssi Ranta.

–  Se oli hyvin rauhallinen, kun otettiin se kiinni. Käärmeet voivat ilmeisesti olla pitkiä aikoja syömättä, mutta omistaja epäili, että sillä oli varmaan nälkä, kun se oli lähtenyt liikkeelle, Ranta kertoo.

Rannan mukaan kyseessä oli nuori, noin 50–60-senttinen käärme, jolla ei vielä ole kuristajakäärmeelle ominaista puristusvoimaa.

–  Ei tarvittu kolmea miestä ottamaan sitä kiinni, Ranta naurahtaa.

Käärme oli kadonnut asunnon aiemmalta asukkaalta, joka oli olettanut lemmikkinsä päätyneen roskikseen. Omistajaan saatiin yhteys pelastustehtävällä, ja hän opasti palomiehiä käärmeen käsittelyssä. Lisäksi hän pystyi kertomaan paikalla olleiden helpotukseksi, ettei käärme ole myrkyllinen.

Lemmikin omistaja oli muuttanut toiseen kaupunkiin, ja hänen ystävänsä haki pahvilaatikkoon jemmatun käärmeen Kurikan paloasemalta hoiviinsa.

Pian 30 vuotta palomiehenä työskennellyt Ranta kertoo, ettei ole ollut vastaavilla työkeikoilla uransa aikana.

–  Kyllä se yllätti myös omalla kohdalla, Ranta sanoo.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Nainen hukkui Saimaan Yöveteen, mökkirannasta uimaan lähteneellä surullinen kohtalo Somerolla

Pienkone putosi nousun yhteydessä Imatran lentokentällä – kuusi ihmistä viety sairaalaan

Kilpavene ja huvivene törmäsivät Hangon edustalla – turmassa vakavasti loukkaantunut kuoli saamiinsa vammoihin, toinen loukkaantunut on sairaalahoidossa

Suomessa todettu 14 uutta koronavirustartuntaa

Oppivelvollisuusiän noston kustannuksia epäillään, Etlan tutkija tukee silti esitystä – "Kustannukset menetetyistä työntekijöistä tulevat paljon kalliimmaksi"

Lauantaina helle hellii etenkin maan länsiosaa, myös Pohjois-Savossa voi odottaa hellelukemia

Metelöivätkö naapurit tahallaan, vainoavatko sukulaiset vanhojen riitojen takia? Ikäihmisten elämää rajoittavan epäluulon syitä kannattaa selvittää

Suomi on maailman ykkönen kuminan tuotannossa – Miksi suomalaiset ovat onnistuneet paremmin kuin ruotsalaiset?

Osteoporoosi tunnistetaan Suomessa edelleen huonosti – luukatoon liittyviä luunmurtumia todetaan Suomessa vuosittain noin 30  000–40  000

Uutisvuoksi: Ex-ministeri Kimmo Tiilikainen hakee Ruokolahden kunnanjohtajaksi

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.