Kevät saapuu viikonloppuna kertarysäyksellä

Lämmintä säätä on viikonloppuna luvassa. Viimeistään sunnuntaina lämpötilan pitäisi nousta viiden asteen tietämiin koko maassa. Samalla kevään pitäisi tulla kertarysäyksellä melkein koko maahan.

Ilmatieteen laitoksen mukaan kevät onkin myöhässä. Kevään tuloa on viivästyttänyt erityisesti kylmä maaliskuun loppu. Maaliskuun alin lämpötila -28,9 astetta mitattiin Sodankylän Lokassa 29. päivänä ja Sallan Naruskalla 30. päivänä. Kuukauden ylin lämpötila oli 11,3 astetta, ja se mitattiin 22. päivänä Jomalassa Ahvenanmaalla.

Vaikka aivan vastaavanlaisiin lämpötiloihin ei lähipäivinä ylletäkään, pitäisi sään pysyä keväisenä pitkälle ensi viikolle. Yöpakkasiakaan ei ole ihan heti luvassa.

- Pakkaset näyttävät olevan ohi. Kevättalvinen sää vaihtuu keväiseksi, ja lumetkin alkavat sulaa, Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Hannu Valta vahvistaa

Lämpenevien päivien ja solisevien purojen lisäksi varma kevään enne on se, että katupölykausi alkaa. Pölykausi jatkuu yleensä toukokuun alkuun saakka.