Kevät toi tuhopolttajat

Lämpenevät kevätillat ovat saaneet tuhopolttajat liikkeelle. Suomen pelastusalan keskusjärjestön SPEKin mediaseurannasta selviää, että yleisemmin tuhopolttaja sytyttää tuleen jäteastioita. Suosittuja ovat myös kulkuneuvot ja sekä lukitsemattomat varasto- ja jätetilat.

SPEK patistaa kiinteistönomistajia ottamaan ongelman vakavasti. Parhaiten tuhopoltto estetään sillä, että huolehditaan jätehuoltotilojen valaistuksesta ja lukituksesta. Pihan roska-astiat ja muut helposti syttyvät rakennelmat voidaan suojata muun muassa aitaamalla piha ja asentamalla valvontalaitteisto tai liiketunnistimella varustettu valaistus.

Jotta palon leviämiseltä vältyttäisiin, jäteastiat ja -katokset tulisi sijoittaa riittävän kauas asuinrakennuksesta. Välimatkaa pitäisi olla vähintään kahdeksan metriä.

Tulipalot vaativat huhtikuussa kymmenen ihmisen hengen. Tänä vuonna on sytytetty tahallaan jo yli 700 tulipaloa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Suomessa on todettu 7 296 koronavirustartuntaa ja 328 koronavirukseen liittyvää kuolemaa – luvut pienenivät tilastointitavan muuttumisen ja kuolinsyiden tarkentumisen vuoksi

Thaimaalaiset marjanpoimijat kertovat: oma koti mustikanpoiminnan rahoilla

Raportti: Maatalouden kasvihuonepäästöjä on mahdollista leikata lähes 30 prosenttia 15 vuodessa – "Nollaan ei päästä, vaikka mitä yritettäisiin"

Poliisi tutkii törkeää raiskausta Riihimäellä, uhrina alaikäinen tyttö

Yli 52  000 opiskelijaa sai opiskelupaikan korkeakoulujen kevään toisessa yhteishaussa – opiskelijat saavat tiedon valinnasta tällä viikolla

Kuluttaja-asiamiehelle uusia valvontakeinoja – voi määrä lainvastaisen sisällön poistettavaksi somesta

Valepoliisit huijanneet ikäihmisiltä pankkitunnuksia ja siirtäneet tileiltä suuriakin rahasummia, varoittaa Itä-Uudenmaan poliisi – huijaukset noudattavat pääsääntöisesti samaa kaavaa

Aluehallintovirasto määräsi kaksi palvelutaloa kiinni Rääkkylässä –  yksiköiden toiminnassa merkittäviä puutteita

Suomessa yhä useampi ihmiskaupan uhri hakee apua, eniten tapauksia ravintola- ja siivousalalla

Juha Honkosen uutisanalyysi: Haavistolla on Marinin luottamus – vielä

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.