Kevyellä liikenteellä yhä turvallisempaa

Pohjois-Savossa ei ole tänä vuonna menehtynyt toistaiseksi yhtään jalankulkijaa tai pyöräilijää liikenteessä. Myös viime ja toissa vuonna määrä jäi yhteen per vuosi.

Vielä koko 2000-luvun alkupuoliskon ajan kevyen liikenteen onnettomuuksissa menehtyi Pohjois-Savossa 6-7 ihmistä vuodessa.

Koko maassa kevyen liikenteen kuolononnettomuudet vähenivät ensin hiljakseen, mutta viime vuonna kääntyivät taas nousuun.

Viime vuonna koko maan kevyen liikenteen onnettomuuksissa menehtyi 63 ihmistä, mikä vastaa koko 2000-luvun keskiarvoa. Nousua edellisvuoteen oli jopa 14 kuolemaa. Menehtyneistä 36 oli jalankulkijoita ja 27 pyöräilijöitä.

Pohjois-Savon poikkeuksellisen hyvälle kehitykselle kevyen liikenteen turvallisuudessa poliisi arvioi olevan monta syytä.

- Liikenneympäristö on parantunut, ylikonstaapeli Hannu Kauppinen liikkuvasta poliisista sanoo.

Lisäksi kevyen liikenteen omassakin käyttäytymisessä on tapahtunut silmiinpistäviä muutoksia tämän vuosikymmenen aikana.

- Heijastinliivien käyttö on lisääntynyt ja kevyen liikenteen turvallisuus on kuulunut autokoulujen pimeän ajon koulutukseen viime vuodet.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.