Kierrättäjät aktivoituivat: ryntäys kauppojen tekstiilikeräyksiin

Savon Sanomien Tyyli-sivulla 14.3. ilmestynyt juttu kauppojen tekstiilikeräyksestä sai liikennettä myymälöihin, joissa käytöstä poistettuja tekstiilejä kerätään.

Kuopion Lindexillä kierrätyspussien virta pantiin merkille heti aamusta, ja syykin selvisi asiakkaiden otettua artikkeli puheeksi.

Matkuksen Finlayson Pop Up -myymälässä pantiin merkille sama ilmiö: farkkuja ja lakanoita on tuotu jutun ilmestymisen jälkeen paljon. Päivittäinen määrä on myymäläpäällikkö Miia Reinikaisen mukaan ollut 60–70 prosenttia enemmän kuin tavallisesti.

– Kommenttejakin on tullut paljon. Kuluttajien mielestä on hienoa, kun tekstiilejä otetaan vastaan. Moni asiakas on käynyt myös kysymässä, voiko tuoda tekstiilinsä meille.

Myös Kuopion keskustan Seppälän myyjä Leila Kainulainen kertoo tekstiilejä tuodun tavallista enemmän.

Ensimmäisenä ketjuna Suomessa tekstiilikeräyksen aloittaneella H&M:llä vaatepussien tuojat ovat jo ennestään tuttuja, mutta tällä viikolla asiakkaat ainakin Kuopiossa ovat aktivoituneet vielä entisestään, kertoo Tiina Miettinen H&M:n lehdistö- ja viestintäosastolta.

H&M ottaa vastaa vaatteita ja kodintekstiilejä, Lindex vaatteita, kodintekstiilejä ja kenkiä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Risakin vaate ja kulahtanut lakana kelpaavat kierrätykseen

Uusimmat

Kotimaa

Kuntaliitossa ei suoraan lämmetä lakimuutoksiin kotihoidon pysäköintiongelmassa – "Tämä ei ole mikään maanlaajuinen ongelma"

HS: Noin 40 prosenttia kansanedustajien ja varallaolijoiden vaalirahoituksesta jää piiloon

Tampereella evakuoitu iso kerrostalo samassa rakennuksessa syttyneen päiväkotipalon vuoksi

Helsingin Eerikinkadun ullakkopalo saatiin hallintaan – ei henkilövahinkoja, mutta alapuolen asunnot kärsivät vesivahinkoja

EU-parlamentin ympäristövaliokunnassa puhunut Hakkarainen vähätteli ihmisen vaikutusta ilmastonmuutokseen

Jasper Pääkkönen junaili rahaa salassa pidettyihin patokauppoihin – Kauppojen odotetaan parantavan uhanalaisten kalojen tilannetta

Elsi Katainen EU-parlamentin maatalousvaliokunnan varapuheenjohtajaksi

Helsingin Hietalahdessa ammuttiin keskellä kirkasta päivää – silminnäkijät STT:lle: Kuului kolme laukausta ja raksavaatteisiin pukeutunut mies poistui aseen kanssa

Epäilty rattijuoppo ajoi nokkakolarin marjanpoimijoiden pikkubussin kanssa Seinäjoella –  loukkaantuneista kaksi sai vakavia vammoja, ei enää välitöntä hengenvaaraa

Arvostettu tutkija on poissa – Professori Aulikki Nissinen menehtyi kesämökillään

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.