Kilpisjärven koululaiset väistötiloihin kunnan vuokramökkeihin

Kilpisjärven koululaiset muuttavat kevääksi väistötiloihin kunnan vuokramökkeihin koulupalon vuoksi. Koulun rehtorin ja Enontekiön sivistystoimenjohtajan Laila Nikunlassin mukaan mökeistä on kätevä käydä ruokailemassa läheisellä biologisella asemalla.

Lapissa Enontekiön Kilpisjärvellä sijaitseva monitoimitalo tuhoutui täysin tulipalossa. Talossa toimi muun muassa koulu. Päivystävän palomestarin mukaan kukaan ei loukkaantunut palossa, vaikka rakennuksesta piti evakuoida sinne majoittuneet 48 ihmistä. He olivat saapuneet paikalliseen pilkkikilpailuun.

Palo sai alkunsa rakennuksen viereen pysäköidystä asuntoautosta, josta liekit levisivät nopeasti koko rakennukseen.

Rakennus oli Kilpisjärven kylän ainoa koulu. Koulussa oli nyt alle 20 oppilasta, kertoo rehtori ja sivistystoimen johtaja Laila Nikunlassi.

- Palossa tuhoutui koko kylän keskus. Oli suuri menetys, Nikunlassi sanoo STT:lle.

Monitoimitalo oli rakennettu 1980-luvun lopulla. Koulun lisäksi talossa oli liikuntahalli, terveysaseman piste, asunto ja seurakunnan alttari. Isoissa tapahtumissa koulu toimi Nikunlassin mukaan myös lisämajoitustilana.

- Saamme kyllä koulun väliaikaistiloihin, kertoo Nikunlassi. Vaihtoehtoina voivat olla esimerkiksi Kilpisjärven biologinen asema tai rajavartiolaitoksen tyhjentyneet tilat.

Päivystävä palomestari Pekka Väliheikki kertoo, että monelta rakennukseen majoittuneelta paloi koko mukana ollut omaisuus. Ihmiset evakuoitiin ensi hätään paikalliseen ravintolaan, jonne saapui ensihoidon työntekijöitä ja kriisiryhmiä.

Väliheikin mukaan palo levisi asuntoautosta räjähdysmäisesti rakennukseen. Auto oli parkkeerattu koulun viereen. Sammutustöihin osallistui pelastuslaitoksen yksiköitä Muoniosta ja Enontekiöltä sekä sammutusyksiköitä Norjan puolelta.

Palon jälkisammutuksen arvioidaan jatkuvan pitkälle iltapäivään, ja poliisi ja pelastuslaitos tutkivat palon syttymissyytä. Asuntoauton omistajat on tavoitettu.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.