Kissojen tapahtuma palasi Kuopioon - katso kuvat Nekoconista

Kuopiossa tänä viikonloppuna järjestettävä Nekocon-tapahtuma on saanut nimensä kissojen mukaan, sillä neko on japania ja tarkoittaa kissaa.

– Kissatytöt ja kissankorvat ovat sellainen Japani-juttu. Niistä tulee nopeasti hyvät anime-fiilikset, sanoo tapahtuman pääjärjestäjä Lassi Väänänen.

Edellisen kerran vuonna 2011 järjestetty Nekocon on kasvanut noin 750 osallistujan tapahtumaksi. Heli Huovinen ja hänen sijaisäitinsä Maria Huovinen osallistuivat tapahtuman cosplay-kilpailuun. 6-vuotias Heli toimi sijaisäitinsä tekemän puvun mallina.

– Olen itse aloittanut pukujen tekemisen kahdeksan vuotta sitten ja tehnyt yli sata pukua. Ei ihme, että Helikin on halunnut päästä mukaan, Maria Huovinen kertoo.

Cosplay-kilpailun lisäksi Nekoconissa oli tarjolla esimerkiksi pelejä, työpajoja, luentoja ja tietysti myyntikojuja, joista voi ostaa erilaisia anime- ja mangatuotteita. Sunnuntaina saattoi saada vinkkejä siihen, miten tulla paremmaksi kirjoittajaksi, perehtyä Sakura Spirit -nimisen visuaalisen animenovellin ääninäyttelemiseen, opiskella turrien historiaa ja kuulla luennon animen vaikutuksista länsimaiseen populaarikulttuuriin.

Yksi erikoisuus Nekoconissa oli japanilainen kummitustalo. Kummitustalon sisäänheittäjänä ollut kissatyttö Fubuki, eli Satu Asikainen, kertoo tehtävänsä olevan huijata ihmisiä mukaansa.

– Idea on, että mustista kankaista, jätesäkeistä ja pahvilaatikoista rakennetaan sokkelo. Yleensä pitää ratkaista jokin tehtävä, että huoneesta pääsee ulos. Täällä pitää löytää kaulaliina, Asikainen kertoo.

Eikä kummitustalo tietenkään olisi kummitustalo, ellei sokkelossa vaanisi mörköjä valmiina pelottelemaan ihmisiä. Kesken Asikaisen puheen oven takaa kantautuukin kiljahduksia.

Lue aiheesta lisää maanantain Savon Sanomista.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Tuhansia mökkejä välittävä Lomarengas reagoi Levin mökkipalon selvitykseen: Alkaa vaatia palovaroittimia kaikkiin asuinhuoneisiin

Maanantain tukilakot näkyisivät maalla, merellä ja ilmassa – matkustajalaivoja jäämässä satamiin, lentojen perumisista ei vielä tarkkaa tietoa

Poika löysi roskiksesta 250 000 euron voittoarvan – oppilaskodin hoitaja kavalsi voiton

Maanantain tukilakot näkyisivät maalla, merellä ja ilmassa – matkustajalaivoja jäämässä satamiin, lentojen perumisista ei vielä tarkkaa tietoa

HSL:n tekemät lipuntarkastukset loppuvat VR:n kaukoliikenteen junissa keväällä

Teollisuusliitto katkaisi mekaanisen metsäteollisuuden neuvottelut – muun muassa kiky-tunnit kiistakapulana

Paltan Aarto yllättyisi, jos postikiistaa ratkova työryhmä löytäisi nopean ratkaisun – "En varsinaisesti usko, että mitään uutta ja ihmeellistä sieltä selvitystyöryhmästä tulee esiin"

Telian puhelimet toimivat taas – verkossa oli häiriöitä tuntien ajan

Helsingin poliisille tehty useita tutkintapyyntöjä vanhoista tv-sarjoista, pyydetään tutkimaan kiihottamista kansanryhmää vastaan

Maahanmuuttovirasto käy läpi noin 500 turvapaikkapäätöstä Euroopan ihmisoikeustuomioistuimen ratkaisun takia

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.