Kiteen kuolonkolarissa loukkaantuneista yhden tila edelleen vakava

Kiteen kuolonkolarissa loukkaantuneista yhden tila on edelleen vakava, kertoo poliisi. Loukkaantunut on poliisin mukaan hoidettavana Kuopion yliopistollisessa sairaalassa. Tutkinnanjohtajan, rikoskomisario Taija Kostamon tietojen mukaan kaksi lievemmin loukkaantunutta ovat jo päässeet sairaalasta pois.

–  Käytännössä he ovat jo sen verran hyväkuntoisia, etteivät enää tarvitse sairaalassa hoitoa, Kostamo täsmentää.

Kolme ihmistä kuoli ja kolme loukkaantui, kun henkilöauto ja pikkubussi törmäsivät Kiteellä Pohjois-Karjalassa sunnuntain vastaisena yönä. Poliisi kertoi sunnuntaina, että henkilöauton kuljettajan epäillään ajaneen huomattavaa ylinopeutta ja olleen kovassa humalassa. Ajonaikainen promillemäärä ei Kostamon mukaan ollut tarkentunut vielä maanantaina.

Maanantaina poliisi kertoi jatkavansa turman selvittämistä. Sunnuntaina poliisi pyysi silminnäkijöitä tai onnettomuuspaikalle pysähtyneitä ottamaan yhteyttä lähimpään poliisiin.

–  Muutama kolaripaikalle pysähtynyt on ottanut yhteyttä, Kostamo kertoo.

Kostamon mukaan poliisi jatkaa muun muassa onnettomuuteen liittyvien ihmisten kuulemisia. Myös tekninen tutkinta jatkuu, ja onnettomuudessa henkensä menettäneiden kuolinsyy tutkitaan.

Törmäys tapahtui suoralla tiellä

Onnettomuus tapahtui sunnuntain vastaisena yönä Kuutostiellä noin kuusi kilometriä Kiteen Tolosenmäestä Joensuuhun päin. Henkilöauto oli ollut matkalla Joensuun suunnasta Kiteelle päin ja pienoisbussi vastakkaiseen suuntaan.

Poliisin mukaan henkilöauto suistui vastaantulijoiden kaistalle ja autot törmäsivät etuosistaan toisiinsa. Törmäys oli erittäin raju: molemmat autot pyörivät katon kautta ympäri ja päätyivät lopulta tien vastakkaisille puolille.

Onnettomuuspaikka on suoralla tiellä. Tie oli kolarin tapahtuessa paljas ja kuiva. Paikalla on 80 kilometrin nopeusrajoitus.

Poliisin mukaan kaikki kolme turmassa henkensä menettänyttä kuolivat turmapaikalla. Törmäyksessä kuolivat pienoisbussissa matkustajina olleet 42-vuotias joensuulainen mies ja 32-vuotias tamperelainen nainen. Lisäksi onnettomuudessa kuoli 21-vuotias joensuulainen mies, joka ajoi pienoisbussiin törmännyttä henkilöautoa.

Kostamo ei ottanut kantaa siihen, olivatko pikkubussin matkustajat sukua toisilleen. Pikkubussi oli yksityiskäytössä.

Poliisi tutkii onnettomuutta törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena, törkeänä kuolemantuottamuksena ja törkeänä rattijuopumuksena.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.