Kiuruvedelle kovan luokan maatalousmessut

Kiuruvesi saa ensi kesänä vuoden tauon jälkeen kovan luokan maatalousmessut, kun perustettava yhtiö Tähkämessut Oy järjestää Tähkä-maa- ja metsätalousmessut 21.–22. heinäkuuta.

Messualue on Nivan hiekkakenttä sekä Nivan ja Yläkoulun piha-alueet. Tähkämessut Oy:n toimitusjohtajana aloittaa Esa Auvinen ja hallituksen puheenjohtajana Mikko Remes, joka toimi aiemmin Viljo-maatalous- ja konemessujen yhtiön toimitusjohtajana. Viime kesänä Viljo-messuja ei pidetty, sillä Remeksen mukaan näytteilleasettajia ei ollut tulossa tarpeeksi.

Kiuruveden kaupunki on lähdössä yhteistyöhön uuden messujärjestäjän kanssa. Markkinointi- ja yhteistyösopimus sisältää muun muassa kaupungin järjestämän kutsuvierasvastaanoton.

Sopimuksen lähtökohta on, että järjestäjä liittää Kiuruveden kaupungin logon ja nimen kaikkeen messujen markkinointiin ja tiedottamiseen ja toisaalta kaupungilla on mahdollisuus järjestää tapahtuman yhteyteen oheistapahtumia yhteistyökumppaneidensa kanssa.

Markkinointi- ja yhteistyöosuus on kaupungin puolelta 20 000 euroa. Kaupunginhallitus käsittelee sopimusta seuraavassa kokouksessaan.