Kiuruvetisistä pakolaispäätös oli oikea

Ajattele, että Suomessa toiset keräävät pulloja elääkseen ja pakolaiset elävät monta vuotta tuilla, sanoo Kiuruvedellä syntynyt Väinö Tabell.

Hän pitää Kiuruveden kielteistä pakolaispäätöstä oikeana. Päätöksen seurauksena koko Ylä-Savoon ei ole tulossa pakolaisia, koska kunnat olivat sitoneet päätöksensä yhteen. Tulijat olisivat olleet afganistanilaisia naisia ja lapsia.

–Minä en syytä pakolaisia vaan Suomen pakolaispolitiikkaa. Samalla kun otetaan pakolaisia, niin jätetään omat työttömät ja vanhukset hoitamatta.

Kiuruveden torilta ei löytynyt keskiviikkopäivänä yhtään ihmistä, joka olisi halunnut pakolaisia Kiuruvedelle tai Ylä-Savoon. Kymmenestä tavoitetusta ihmisestä vain kolme oli valmis kertomaan mielipiteitään omalla nimellään.

Iisalmen torilla on toinen ääni kellossa. Iisalmessa syntyneen Tomi Kaarakaisen mukaan pakolaispäätöstä olisi ollut hyvä miettiä vielä uudemman kerran.

–Suomessa ei ole tällä hetkellä liikaa pakolaisia, Kaarakainen sanoo.

Hänen kanssaan istuu jäätelöä syömässä Eveliina Kämi.

–Jos ihminen on saanut pakolaisstatuksen, niin silloin hän on oikeasti hädänalainen ja häntä pitäisi auttaa, Kämi sanoo.

Samalla kannalla on Iisalmessa syntynyt Keiteleellä asuva Marja-Liisa Saastamoinen.

–Hädänalaisia tulisi auttaa. Iisalmi olisi voinut ottaa pakolaisia ihan hyvin vaikka yksinkin, hän sanoo.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.